SIMKA: Ubistvo ili prirodna smrt?

Fabrika čokolade „Simka“, koja posluje u sastavu beogradske „Dunje“, prekinula je rad, a svi radnici, njih oko 50, poslati su na plaćeno odsustvo.

Kako stoji u dokumentima koje poseduju Info Vranjske, ova odluka doneta je 29. marta 2019. godine, a radnicima je objašnjeno da će na odsustvu biti 45 dana.

- Kada smo se na posao vratili 15. maja, u fabrici nije bilo nikoga, a na vratima je stajalo obaveštenje da plaćeno odsustvo traje do 22. maja - kaže se u dopisu sindikalaca „Simke“ na više nadležnih adresa.

U dopisu se tražu od nadležnih da učine sve „kako bi se i radnici „Simke“ osećali kao ljudska bića“.

U međuvremenu, nezadovoljni radnici tužili su firmu, koja im, prema njihovoj računici, duguje ukupno oko 60.000 evra.

Prema dopisu sindikat, glavna potraživanja radnika idu prema platama, koji nisu isplaćene od oktobra 2018. godine, kao ni doprinosi i putni troškovi, godinu dana unazad

Neki su sporovi u toku, ali neki su okončani i nalaze se u fazi izvršenja.

U ovom času, radnici sumnjaju da je direktorka firme Dragana Tomić, inače snaja nekadašnjeg prvog čoveka „Simpa“ Dragana Tomića, preuzela prve korake kako bi iz fabriek iznela sve što vredi, a pe svega sirovine.

- Mi to nećemo dozvoliti. Sud je odredio meru zabrane raspolaganja imovinom, zbog dugova firme prema sudskim presudama. Mi ćemo se samoorganizovati, obvestiti i PU Vranje, i nećemo dozvoliti da se olako rastura ono što je, praktično, naše - kažu još uvek zaposleni radnici.

Kako će se čitava stvar odvijati, ostaje da se vidi, ali, jedno od poslednjih uporišta porodice Tomić u Vranju polako, ali sigurno, umire.

Sad, da li je to prirodna smrt, ili ubistvo, kao da je malo kome važno.

SSB

Komentari

Naučili Tomicevci da kradu da se kockaju u velike pare i mafijaju pa to ti je i da žive luksuzno. A Vranjanci ne znaju ili samo zna manjina da je Tomicev sin glavni za mafiju i ŠVERC.

OVO SAMO GOVORI O STRUČNOSTI I ZNANJU GOSPODINA TOMIĆA
DA JE STRUČAN KAKO SE GOVORILO DOK JE VLADAO ONDA SIMKA NE BI DOŠLA U OVU SITUACIJU
DA REZIMIRAMO ON KAO I ONI ŠTO JE OSTAVIO SU GOMILA NESPOSOBNIH STRANAČNI PREVRTLJIVIH LIKOVA KOJI SAMO PREKO STRANKE MOGU DA DOĐU NA RUKOVODEĆE POLOŽAJE
ISTA JE SITUACIJA I U SIMPU - LAKO JE BITI DIREKTOR KADA TI DRŽAVA DAJE PARE AJDE SINE MOJ TI NA TRŽIŠTE PA DA TE VIDIM
UVEK IM JE BILA BITNA SAMO LIČNA KORIST A SADA JOŠ U VEĆEM OBIMU JER GRABE ZNAJUĆI DA NEĆE DUGO
OVDE SNAJKA VODI FABRIKU ISTO KAO I U SIMPU I TAMO SNAJKA VODI SAMO ŠTO JE OVOJ SNAJKI DOZVOLJENO DA TO RADI JER JE NJENA FABRIKA IAKO JE OTETA OD RADNIKA SIMPA A SIMPOVA SNAJKA SE IGRA SA TRI HILJADE RADNIKA IZIGRAVAJUĆI STRUČNJAKA A U STVARI NE BI MOGLA DA VODI NI TRAFIKU
RAZLIKA IZMEĐU OVIH SNAJKI JE U TOME STO SIMKINA ZNA DVA JEZIKA A SIMPOVA DIREKTORKA IZVOZA NE ZNA NI SRPSKI
OPAMETILI SE RADNICI NEĆETE DUGO

Та Жбевачка жгадија,Томић,је најјвећи гробар и уништитељ Врања.Бог је Велики,не прашта.

Znas li kolko nas zabole

Abre, kude je sg onj feljtan: Sve lazi i obmane Tomic Dragomira?

Najnovije vesti

ZutoCvece