SIMKA: Radnici sad još MESEC DANA na plaćenom

Radnici „Simke“, koji su se prethodna dva meseca nalazili na plaćenom odsustvu, od menadžmenta firme dobili su konačno neku informaciju, posle višednevnog okupljanja ispred ove fabrike čokolade.

Naime, oko 40 radnika „Simke“ se do 22. maja nalazilo na plaćenom odsustvu, a po povratku u preduzeće našlli su ga zakatančenog, bez ikakvih obaveštenja.

Radnici su se okupljali ispred firme, što da bi saznali svoju dalju sudibinu, što da bi sprečili da vlasnici iznesu mašine i repromaterijal.

U petak je na firmi pak istaknuto novo obaveštenje.

- Zbog nepredvidivih okolnosti oko obezbeđenja sirovina za proizvodnju u fabrici čokolade „Simka“, svim zaposlenima se odobrava plaćeno odsustvo do 30. juna ili do obezbeđenja repromaterijala za proizvodnju, o čemu će zaposleni biti blagovremeno obavešteni - kaže se u saopštenju.

U međuvremenu, delegaciju radnika primio je i gradonačelnik Milenković, „iako to nije u ingerenciji lokalne vlasti“.

- Milenković se pokazao upućen u probleme, ali je rekao da se malo toga može preduzeti. Ipak, on je obećao pomoć bar kod regulisanja prava na penzije i zdravstvenu zaštitu - kažu za Info Vranjske radnici „Simke“.

SSB

Komentari

Idite u geox.Videcete sta znaci robovlasnistvo za dzabe.

Следећи је Geox. Свака част,Вучићију.

Ma ovi u geox ce ostanu jos.Jer sami govore da za ovu platu niko nigde nece da im radi ovoliki poso.Na poso je maltretiranje izivljavanje prema uposljenima.I da ode i da ne u vranje nema zivot.

Ne pisite ljudi kad ne znate..Vucic nije doveo geox u Vranje. Nesto se culi pa pricate niko nikog tamo ne maltretira to samo neradnici mogu da kazu. Koliko toliko radi se,plate su na vreme i to je to. A bolje da radim nego da komentarisem i ceo dan visim u kafici i da cekam da mi mama i tata daju!!!!!!!!

GOSPODO IZ DRŽAVE KOGA ŠTITITE LOPOVE ILI NAROD
OVDE JE SVE JASNO KAO DAN
TOMIĆI SU SIMKU KAO I DRUGE FABRIKE OTELI OD RADNIKA
ONO ŠTO JE OTETO TREBA DA SE VRATI TOME OD KOGA JE OTETO - RADNICIMA
AKO NEMAJU DA ISPLATE ONDA SE ODUZME FABRIKA I DA SE NEKOM KO TO MOŽE DA STAVI NA NOGE UKOLIKO NEMA DA ISPLATE RADNIKE OD PARA SA RAČUNA FIRME ONDA SE KONFISKUJU NEKRETNINE U ZEMLJI A FALA BOGU IMA IH
UZETI IM VILU NA DEDINJU I SENJAKU, POSLOVNI PROSTOR NA NOVOM BEOGRADU I LOKALE PO BEOGRADU IONAKO IH NISU KUPILI NEGO OTELI

Najnovije vesti

Velikić u sredu gost Vranja »

Dragan Velikić, jedan od najčešće nagrađivanih srpskih pisaca, gostovaće u biblioteci „Bora Stanković“ u sredu od 19 čas...

Tri nagrade za RADNIK »

Na proglašenju najboljih sportista i sportskih kolektiva za 2019. godinu u Surdulici, FK Radnik je dobio tri laskava pri...
AluTerm plus