SIMKA: Radnici pet meseci BEZ PLATA, a tri godine bez doprinosa

Zaposleni u fabrici čokolade «Simka» u Vranju već pet meseci rade bez plate, dok doprinosi za PIO Fond nisu uplaćeni tri godine, saznaju InfoVranjske.

Vlasnik ove privatne firme inače je Dragana Tomić, snaja nekadašnjeg prvog čoveka «Simpa» Dragomira Tomića.

- Plate nismo primili za oktobar, novembar i decembar 2018. godine, kao i za januar tekuće godine, a evo, februar je pri kraju i već nam se diskretno poručuje da od plata za sada nema ništa - kaže sagovornik InfoVranjskih iz vranjske fabrike čokolade.

Izvor InfoVranjskih upozorava «da već tri godine firma zaposlenima ne uplaćuje doprinose za PIO Fond i zdravstveno osiguranje».

- Doprinosi nisu uplaćeni za 2016, 2017. i 2018. godinu, a zaposlenima nisu overene zdravstvene knjižice u dužem periodu, pa smo se zbog svega u pisanoj formi obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Fabrika čokolade «Simka» u vlasništvu Dragane Tomić sa trenutno 53 zaposlena radnika deo je beogradske «Dunje», odnosno, švajcarske «Fud industrije» koju je Tomićeva osnovala još pre dvadesetak godina.

S. Kostić

Komentari

Жбевачка лоповска смрда & фамилија и даље цеде оно што је остало од Симпа.

I dalje miljenik vlasti i dalje se ništa nije desilo po pitanju njegovih firmi koje je oteo od Simpa
Što bi plaćao radnike kada ne mora a oni moraju da rade jer nemaju gde
Tako radi u svim svojim firmama u Srbiji, Republici Srpskoj, Italiji, Engleskoj...
Valjda se će se nekada uvesti zakon o poreklu imovine mada će opet oni ostati nedodirljivi...

ODUZETI IM SVE ŠTO SU UZELI OD SIMPA I NE SAMO NJIMA VEĆ SVIMA KOJI SU PRISVOJILI FABRIKE KOJE JE SIMPO IZGRADIO

Bravo Joco na komentar ona stara lopovska drtina treba u bajbok ko bre vise stiti tog vampira snaja Simku sprema za prodaju radnici u aut aj bre pricamo price sve im oduzeti .Drtina upropasti Vranje i sad uziva na Alpe.

Treba uzeti fabriku od doticne gospodje i vratiti je Simpu. Drtina stara je opljackao sve sto je mogao, pa podelio sinovima i snajama kao da mu je dedovina,a ne radnicka muka.

Verovali ili ne, pre nekog vremena kada je Dragana Tomic svracala u Simku, ljubila je fabricki zid i govorila "Mila moja slatka fabrika".... Toliko para je oprala preko mile joj fabrike, tako da sada moze da je zatvori.Obogatila se na radnickoj grbaci, pa
sada dinastija Tomic uziva u brvnari od 200 m² na Alpima u Francuskoj....ladi se u vili u Grckoj u Nea Potidei i obilazi egzoticne destinacije na racun radnika koji se
bore za egzistenciju. O njima moze roman da se napise.

1. Pokrenuti krivicnu protiv vlasnice i direktora
2. Pokrenuti zahtev za naplatu duga kod sudskih izvrsitelja koji moraju po zakonu da blokiraju racun kompanije sve dok se sva sredstva ne isplate. Time cete je onemoguciti da vise radi i trpa sve pare sebi u dzepove.
3. Ova varijanta se radi ako vidite da ima opstrukcije u prethodnim koracima i da se ne radi po zakonu tj. stiti se vlasnica jer ima veze u politickim partijama i sa vlascu. Posto je ovo veoma verovatni scenario jedino vam prostaje da pokupite svu robu i masine iz fabrike i oglasite na oglasima da prodajete i od toga naplatite sve dugove od kompanije. Akonski vam ni tada ne mogu nista jer ste sve pokrenuli ali niste dobili novac pa ste sami naplatili.

Radnici samo hrabro u borbu protiv lopovcina koje treba satrti i konacno ocistiti Srbiju od lopovskog olosa.

Najnovije vesti

ZutoCvece