SESTRE ga vraćale, pa POLICIJA saslušavala!

Penzioner iz Vranja Milorad Nisić tvrdi da mu je život ugožen pre svega zbog odnosa koji vladaju u vranjskom zdravstvu, a koji se na kraju lome preko leža pacijenata.

Svoj slučaj Nisić iznoossi kao jedan od uobičajenih.  

Podsećajući da na spratu Antituberkuloznog dispanzera u Vranju (ATD) postoji ambulanta, Nisić kaže da je pokušao da koristi njene usluge, jer mu je blizu kuće.

„U toj ambulanti je i moj zdravstveni karton, a da ja pojma nemam zašto je to tako.

Tamo u više navrata nisu hteli da mi daju injekcije koje su mi prepisane od kožnog lekara, pozivajući se na nekakav redosled, od Sobine do Gornje čaršije.

Nisam mogao da izdržim, pa sam sestri iz ruku oteo svoj zdravstveni karton, ne bi li spas potražio na drugoj strani.

Mežutim, ona je zvala policiju koja me potražila kod kuće i kojoj sam dao izjavu zbog svog kartona“, konsterniran odnosom prema pacijentima kaže u izjavi za InfoVranjske Milorad Nisić (72).

On je inače žitelj Vranja iz ulice Zmaj Jovine, a terapiju je, kaže, primio u privatnoj ordinaciji u ulici Save Kovačevića.

„Bio sam prinuđen da injekcije primim kod privatnika i platim, jer u ambulanti iznad ATD ne žele da rade, često vraćaju pacijente zbog nekog svog redosleda.
 
Pa oni bez terapije vraćaju i pacijente iz udaljenijih sela koji imaju zdravstvene kartone u ovoj ambulanti“, navodi Nisić.

Dr Slavka Milenković, načelnica Službe opšte prakse u Domu zdravlja u Vranju, nije odgovorila na poziv novinara, već je uz pomoć svoje medicinske sestre izbegla da odgovori na pitanja u vezi ovog slučaja u ambulanti na spratu iznad ATD.

Najnovije vesti

ZutoCvece