SESTRA JASMINA i elita NAJPLAĆENIJI U ZC Vranje

Rukovodeći srednji kadar u ZC Vranje najplaćeniji su budžetski korisnici u ovoj firmi, pokazuje malo istraživanje Info Vranjskih.

U ovj krug spadaju Jasmina Ristić, glavna sestra ZC-a, Milan Kostić, glavni tehničar OJOP, Mirjana Stanišić, glavna sestra DZ-a i Vesna Antonijević, glavna sestra za intrahospitalne infekcije sa završenom srednjom sanitarnom školom.

Ovaj srednji rukovodeći kadar ZC Vranje pored svojih osnovnih koeficijenata za obračun plate i dodataka za rukovođenje, ostvaruju i naknadu zarade za 40 sati prekovremenog rada.

- I nikome to ne bi smetalo da oni zaista rade i da imaju pravo na toliko sati prekovremenog. To da ne rade je opšte poznato, ali onog momenta kada su postali rukovodioci postali su isto što i administrativni radnici, a oni imaju pravo na najviše 32 sata prekovremenog rada, te pored toga što ne rade oni i bez ikakvog pravnog osnova sebi pripisuju 40 sati prekovremenog – objašnjava sagovornik Info Vranjskih.

Prema njegovim saznanjima, taj prekovremeni rad se i pogrešno evidentira, jer nema nikakvih zahteva, rešenja, odluka, nego samo „rešenje o prekovremenom radu koje je nastalo štelovanjem karneta“.

- Kad se sve sabere, glavne sestre prime od 70 do 100.000 hiljada dinara mesečno. Ovde su pune ruke posle za inspekciju rada i tužilaštvo, ako hoće da rade – naglašava ovaj izvor.

I sama činjenica da neko ovim ljudima piše po 40 sati prekovremenog svakog meseca, a bez odgovarajuće pravdajuće dokumentacije, protivno je Zakonu o radu, a maksimalni broj prekovremenih sati od 32 za takve radnike propisuje Poseban kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove.

U ZC Vranje, prateći partijske instrukcije SNS-a, ne govore za Info Vranjske, ne daju izjave niti naš medij pozivaju na dešavanja koja organizuju.

SSB

Komentari

Čista istina! Zdravstveni Centar je pun za inspekciju rada i privredni kriminal. Prijavljivali smo i pismeno, videcemo...

Koliko prekovremenog rada pa njima se ne isplati da idu na odmor.
Broj meseci puta broj godina, pa oni te pare ne mogu da vrate za 10 godina a da ne primaju ništa. Pride kazna ili otpust sa radnog mesta. Ako tužilaštvo bude radilo biće puno slobodnih mesta za mlade sa adekvatnom školom.

Koliko ja vidim ovaj rukovodeći organ ima sve što treba

Sramota i dno dna za zdravstvo.Da li imate pametnija posla nego da se slikate.Ne dao lepi Bog da lečite ljude.

A direktorka ???? 500.000 caxaxa, kovi sirotinju

Mnogo ste zlobni i ljubomorni, ne moze covek od vas ni da se pocasti. Aj ruku na srce pa priznajte da sestra Jasmina radi za vas, posebno nocne smene, ne biste je nagradili i castili napojnicom. Jadna zenica, polomi se po autobusi, mitinzi, seoske ambulante, sa sve sandale na plutu, iskrsi se da se slika sa Vucica, a vi ste se fatili za platu. Koj kriv na doktori sto se butaju da lece ljude, samo ste ljubomorni. A ko bombonce je, ko vranjska Darija Kisic, ali bez skolu.

A na BULCU žena mislim da ona ima najveca primanja. Zasto? Zato što ona rukovodi i sa ljiljanu i sa Jasminu a i rukovodi i u grad preko supruga BULCU. Glavna za Vranje. Kakvi doktori direktori gradonačelnik. Ona što.kaze na BULCU. Zato Vranje ovoliko ide napred. Odnosno nazad.

Ova plava stvorena za zadrugu,(Jase).

Bravo Grifone!!!

Grifone alal vera brate za komentar sve tačno brate što si reko

Vesna Antonijević, glavna sestra za intrahospitalne infekcije sa završenom srednjom sanitarnom školom. A znate li sta joj je muz, pa ide li da zena direktora, sto mu rodila sitna decica ne prima platu. Ne moj bre da ste katili, zena nije mogla da radja decu i uci skolu, a sad ne moze sa platu da prati muza Velju, pa videli ste koliki je medved, treba se zaradi da se nahrani. A niste pisali kad je radila u Bujanovac, samo zato sto Velja nije bio poznat, pa ne moze sad u Vranje isto.
A i sto je sporna skola, pa zar u ZC ne treba bas sanitarka, zar ne vidite da i na ovom spisku ima najvise sanitarija i to onih najkancerogenijih.

Šta se čeka, koja drskost i nemoral, što to gledate vi zaposleni. Prijavljujte, lepo je što smo ovo danas pročitali, mada smo predpostavljali.
Neka znaju da ovo ne zastareva! Užas od bezobrazluka i drskosti!

Ove dve ženske osobe na slici, su najveća zla koje je zdravstveni centar imao i koje će ikada imati. O tome mogu zdravstveni radnici danima da svedoče kao i pacijenti. ALI svakom zlu dođe kraj pa će i ovom doći vrlo brzo

Ajde ova je stara vec, mozda ce ide u penziju posle "gazdovanje" jos malo, mozda u Internu mediku, mozda u Vip, jer se ugradjuje sa rabotu i tamo. Ali ovo patuljasto čudovište, ovaj maser Milan, Antonijevicka, Ajanovicka, Nikola od decje....crni kukavci oni, sa koje oči će ostanu da rade na "običnim" radnim mestima?! Pitaju li se?!

Ne odobravaju oni sami sebi prekovremeni, nego direktorka im odobri. Finansijska pusti pare zato što je zaposlila i decu i muža penzionera i kuče. Fond se napravi da ne vidi jer mu je u interesu. To su tri najveća krivca za ovu pljačku. Možda će da odreaguje tužilaštvo nekad. Možda...

Na spisku nedostaje i JUTKA sa Odeljenja Ortopedije.Na njegovu veliku žalost neke njegove miljenica su u Covid ambulantama a ona Najmlađa i najslađa na Covid Bolovanju.

Viša sestro tebe neće ni Covid toliko si zla.

Ona misli da je nezamenljiva i da sve večno traje.

Za koju inspekciju bre I ti u inspekciju sa osnovnu skolu rade takav je kadar napredne strane doktor I primaju 60 hiljada sestre 100 hiljada I kad potpisu da su nezadovoljani oni su neprijatelji a ove sa tangicama su patriote neznaju da kazu necu

GDE SU DNEVNICE

Slikajte se jos malo je

A bivši direktor Dragan Velickovic- VELICKO, radi li u COVID ambulantu? Vidim po cel grad nosi masku, izgleda da se uplašio ....

Idemoooo grudii tooo

Uh, sve sam go folirant do foliranta. Ali i sutra da dodje do promene vlasti isti takvi će se odmah preorijentisati odmah na " pravu" stranu, tako da to je takav soj ljudi, zna se samo ko će im suditi, mi nećemo sigurno. Proputovah dosta sveta, ovo postoji u Africi i donekle u istočno evropskim zemljama, verovatno i Južna Amerika, mada kada pogledam u ovim mojim godinama, nista večno ne traje, tako da ne vredi o sitnim dušama gubiti vremena i živce, pozz

Tuzno je što vama dragi doktori ne smetaju ovakvi ljudi na rukovodećim mestima a o ministru šta reći! Nama je već odavno jasno koliko para toliko zdravlja,a od ZC Vranje je i Bog digao ruke...

Nema tu nikakvih problema. Sav novac koji je neosnovano isplaćen može da se vrati. Evidencija rada, rešenja za plate, postavljena, sve se uporedi i gotovo. Kada se vidi koja je svota novca proneverena odredi se i kazna za zloupotrebu službenog položaja jer neznanje ne oslobađa od odgovornosti. Skidam kapu za hrabrost tim ljudima koji misle da mogu da rade sta hoće sa državnim budžetom. Ako je sve po zakonu onda nema brige, mada zakon o radu je veoma jasan kada se radi o preko vremenom radu i koliko on može da traje u proseku.

Zato daju sestrama u covid bolnicama otkaze. Smetaju im sposobne i dobre sestre. Ali ide pismo lično Vučiću. Dosta više , prekipelo je.

Mogla bi da predje na moj platni spisak

Gde je bilo organizovano ovo fotografisanje sa dr Smrtom i drKonom u ovom trenutku? Ko posle nekog koncerta.

Najnovije vesti

ZutoCvece