SEKS MOBING u DZ Vranje: Prvo poruke, pa pretnje, pa policija

Slađan Stanisavljević, načelnik službe Hitne pomoći u Domu zdravlja (HMP) u Vranju i član SNS, u utorak 8. oktobra u večernjim satima, mobingovao je jednog od doktora ove službe pod izgovorom «da mu ovaj namešta da ne bude načelnik», uz stalni seksualni mobing nad medicinskim sestrama koje nisu miljenici, saznaju InfoVranjske.

- Te večeri je Stanisavljević došao u prostorije HMP u vidno alkoholisanom stanju i najpre verbalno napao jednog od dežurnih lekara. Glavna sestra u Hitnoj nije reagovala, dok su se ostali razbežali - navodi sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po rečima izvora, «napadnuti lekar je pozvao policiju i telefonom zvao direktorku ZC Vranje Ljiljanu Antić».

- Načelnik Stanimirović je pretio da će tom lekaru pobiti porodicu, a kad je policija došla, svi zaposleni su se pravili kao da nisu bili tu, da ništa nisu ni čuli ni videli, toliki je strah kod radnika u ZC Vranje od naprednjačke strahovlade. Direktorka ZC Vranje Antić «umirila» je napadnutog lekara «obećanjem» da će sutra rešiti problem - kaže ovaj izvor.

Izvor InfoVranjskih potencira «da je direktorka ZC Vranje odista krenula u rešavanje problema sa incidentom koji je izazvao načelnik».

- Dan kasnije, 9. oktobra, kreću tenzije u HMP koje direktorka Antić «rešava» tako što donosi rešenje kojim prebacuje medicinsku sestru Danijelu Cvetković na rad u Školski dispanzer i to posle 23 godine rada u HMP u kojoj nikada nije dobila primedbu pacijenata na svoj rad. Ostale su da rade sestre kojima je rad u Hitnoj prvo radno mesto, dakle, bez ikakvog iskustva, ali sa članskom kartom SNS kao jedinom i najvažnijom preporukom - priča sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «Danijela Cvetković se nije slučajno našla na listi za odstrel od strane direktorke ZC Vranje».

- Cvetkovićeva je već poduže izložena mobingu od strane načelnika Stanisavljevića, pa je početkom oktobra na svom profilu obelodanila poruke lascivnog sadržaja koje joj je slao načelnik Stanimirović i tada je sve krenulo u već izloženom smeru i sa pretećim pozivima sa skrivenih brojeva - ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor Info Vranjskih tvrdi «da je Stanisavljević kao načelnik HMP tokom 2014. i 2015. godine krenuo sa mobingom prema naočitijim sestrama, među kojima se našla i Cvetkovićeva».

- Odnosio se prema sestrama nasilno, nasrtljivo, navalentno, ali i «zaštitnički», ali je posle smene 2015. bio manji od mahovog zrna, pa su sestre odahnule u vreme načelnikovanja Danijele Ilijev, Nenada Blagojevića i Predraga Stojanovića, koji su podneli ostavke i nisu bili u SNS - naglašava sagovornik InfoVranjskih.

Sve se, po izvoru InfoVranjskih, menja kada juna ove godine dr Stanisavljević ponovo postaje načelnik HMP!

- Već nedelju dana nakon izbora za načelnika on se «opušta». Na jednoj strani ima miljenike koje ne dira, štiti ih i kada kasne, dok drugima podnosi prijave i mobinguje ih na različite načine, porukama, «zanimljivim» predlozima za «druženje» i sličnim «idejama». Danijela Cvetković je stalno na meti - otvoren je sagovornik InfoVranjskih.

Ljiljana Antić, direktorka ZC Vranje, pred novinarima je ustvrdila «da se ništa nije dogodilo Danijeli Cvetković i da kao pedijaterska sestra treba da radi u adekvatnoj službi u Domu zdravlja, te da je lični odnosi među zaposlenima ne zanimaju».

Ipak, ona je ostala bez objašnjenja zašto je policija bila u Službi hitne pomoći tog utorka, 8. oktobra.

S. Kostić

STANISALJEVIĆ: Nema mobinga ni pretnji

- Sve i ako postoji problem, on mora da se rešava u okviru našeg kolektiva. Mobing je izgovor za neke druge propuste. Spreman sam da odgovaram, ali ne želim da u medijima rešavam bilo kakve nesuglasice. Naglašavam da nema mobinga ni pretnji - rekao je za Novosti doktor Stanisavljević.

Komentari

Kako nisu bili u sns,pa i brnabicka morala da se uclani kamo li ovi

Objavite da je pedijatrijska sestra i da joj je mesto na pedijatriji,sve ostalo zlonamerno

Мобинг је евидентан од свих руководећих органа по организацијама снс,празне главе икада не знају где ударају.
Што се тиче ове ситуације доктор Слађан је одавно изашао из лекарске етике,човек алкохоличар,примитивац и жељан жена.Директор ЗЦ је подршка оваквим ситуацијама и исти тај мобер.ЗАКОН ЈЕ ЈАСАН, СВЕ ШТО ЧИНИ НЕКОМЕ НЕПРИЈАТНОСТ ЈЕ НАСИЉЕ!
То што је самохрана мајка, то што лепо изгледа нема право да је напада начелник и још друге сестре зато што мисли да му се може е не може му се...
Здравствени центар је стуб срама,никада горе није било у установи.

Nemoguce da ona cuti o svemu vec sest godina kako ona kaze,sto nije na vreme to resila...? Ovde nije nesto kako treba,Sladjan ce da najebe u svakom slucaju kako vidim i citam,kad ode sve ovo do televiziju.....Ko zna sta je sve bilo,a sad ovako bilo onako bilo...trebala si na vreme gospodjo!!!!!!

A ti gospodine posto nisi upucen bolje ne komentarisi. Ta gospodja kako je nazivas, ona dama koja nije zelela da pravi scene nadajuci se da ce se budala smiriti. A I pre 6 godina nije bio zakon koji bi mogo da zastiti mobingovanog nego ga baci na stub srama. Zalosno je sto u nasem gradu ovaj nacelnik nije usamljen slucaj nego je to masovno pojavljivanje I u drugim preduzecima. Opsti haos I javasluk.

Najnovije vesti

BOSKE, ili jedan naprednjački san »

Uspeh se, međutim, ne prašta, naročito u malim sredinama.Podmladak surduličkih socijalista, čitaj Novica Tončev, raspisu...

BEV: Vreme je da očistimo Vranje »

Udruženje građana "Borino i Evropsko Vranje" ove nedelje organizuje čišćenje Borinog brda, pod sloganom "Ne budi đubre,...
ZutoCvece