SDS: Okončati retoriku nasilja

GrO SDS Vranje najoštrije je osudio napad na sekretara GrO SNS u Vranju Gorana Đorđevića koji se dogodio u četvrtak uveče.

- Napasti bilo kog slobodnog čoveka u njegovom dvorištu sopstvene kuće, naočigled porodice, monstruozno je i zaslužuje najstrožu zakonsku kaznu. Apelujemo na policiju i organe pravosuđa da u najkraćem roku otkriju, procesuiraju i kazne počinioce ovog besramnog i divljačkog akta, nezamislivog za vreme u kome živimo, i to ne samo zbog toga što je žrtva javna ličnost, već zbog toga što bezbednost, zaštitu i potpunu slobodu zaslužuje svaki građanin Srbije - kaže se u saopštenju SDS-a.

Ova stranka naglašava da „u ovakvim trenucima treba zanemariti ideološka neslaganja i stati na put svima u Srbiji koji misle da su jači od sistema, kako u Vranju, tako i u Negotinu, Borči, Kruševcu, Brusu, Beogradu...

- Pozivamo na prestanak huškačkih izjava, retorike nasilja, širenja mržnje i straha, kao i ozbiljnije uključivanje nadležnih zakonskih institucija u otkrivanje i procesuiranje vinovnika, kako se ovakve stvari ne bi nikada više i nikome dešavale - kaže se u saopštenju.

Najnovije vesti

Vranje dobija NOVI gradski SAJT »

Grad Vranje dobiće uskoro novi zvaničan sajt, javlja aktuelni gradski portal. Novi sajt planiran je u okviru projekta za...
ZutoCvece