SAVEZ ZA SRBIJU formiran i u Vranju

Gradski odbori DS-a, NS-a i Pokreta “Dveri” potpisali su saopštenje kojim obaveštavaju javnost da je u sredu 24. oktobra oformljen ogranak Saveza za Srbiju i u Vranju.

Razlog osnivanja praktično nove stranke je, kako se navodi u saopštenju, verovanje da “građani zaslužuju da imaju alternativu i nadu da u Vranju može doći do promena”.

Iz Saveza opominju da u Vranju već godinu dana postoji saradnja svih odbora istinskih opozicionih stranaka, a “osnivanje Saveza će samo učvrstiti veze između stranaka koje čine SZS”.

- Vrata našeg Saveza otvorena su i svim drugim opozicionim strankama i organizacijama koje dele naše principe i ciljeve. Mi se nismo okupili samo da bismo smenili vlast u Vranju, već da bismo smenili jednu politiku ponižavanja svih građana, naših komšija, prijatelja i porodice - kaže se u saopštenju.

Kao svoje prioritete SZS u Vranju navodi borbu protiv politike siromaštva, slobodne izbore, nezavisne medije, investiranje u domaću privredu, mere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porekla imovine i pitanje Kosova i Metohije.

– Tu nema mesta našim ideološkim razlikama, to su pitanja koja se tiču svih nas podjednako. I upravo to daje nadu da u Vranju i u celoj Srbiji može doći do promena - kaže se u prvom saopštenju SZS u Vranju, koje su potpisale DS, NS i Pokret “Dveri”, a nisu SDS, “Dosta je bilo” i Pokret slobodnih građana, koji su do sada učestvovali u svim lokalnim akcijama ovog saveza.

Savez inače zvanično čine čine Narodna stranka, Dveri, DS, Pokret za preokret, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, pokret "Otadžbina", sindikat "Sloga" i Levica Srbije, a među osnivačima je i nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Najnovije vesti

NOVA: Ko je, zapravo, Recko? »

Trener Dinamo Vranja Dragan Recko Antić centralna je tema u srpskom fudbalu, nakon što su mu nepoznate osobe zapalile au...
ZutoCvece