Sanja Stojković KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA surduličkog suda

Vranje - Odlukom Visokog saveta sudstva (VSS), sudija i vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Surdulici Sanja Stojković jedini je kandidat za budućeg predsednika tog suda.

O ovom predlogu trebalo bi da se u narednom periodu izjasne poslanici Skupštine Srbije.

Prema zapisniku sa sednice VSS, Stojkovićeva je bila jedan od troje kandidata u konkurenciji za predsednika surduličkog suda, pored dvoje sudija tog suda Suzane Dimitrijević (ranije bila v.f. predsednika) i Borisa Kostadinova.

Stojkovićeva je rođena 1973. godine. Postala je v.f. predsednika Osnovnog suda u Surdulici 17. oktobra ove godine, zamenivši na toj funkciji Suzanu Dimitrijević.

Od Komisije VSS, koja je ocenjivala kanidate, Stojkovićeva je dobila konačnu ocenu 5.

Njena ocena za izloženi program rada bila je 4,66 (protivkandidatkinja Dimitrijevićeva dobila veću ocenu za ovaj segment ocenjivanja - 5), a istom ocenom Stojkovićeva je ocenjena i za utisak koji je ostavila na članove komisije prilikom razgovora (dok je Dimitirjevićeva za to dobila nižu ocenu – 4,33).

POD SUMNJOM prihodi SUDIJE iz Surdulice

Stojkovićeva je na svojoj strani imala pozitivno mišljene i svih kolega iz suda, a u sklopu vrednovanja rada dobila je ocenu „izuzetno uspešno obavlja sudijsku funkciju“, kao i preostala dva kandidata.

Njihov kolega Kostadinov dobio je ocene 4,33 i 3 za izloženi program i utisak prilikom razgovora pred komisijom (ukupna ocena 4).

- VSS smatra da je, otkad je ova kandidatkinja imenovana za v.f. predsednika, primetan boljitak u radu suda - rečeno je u obrazloženju predloga.

Prema poslovniku, predsednik suda predstavlja sud, rukovodi sudskom upravom i odgovoran je za pravilan i blagovremen rad suda.

Obezbeđuje zakonitost, red i tačnost u sudu, nalaže otklanjanje nepravilnosti i sprečava odugovlačenje u radu, određuje branioca po službenoj dužnosti po azbučnom redu sa liste advokata koju dostavlja Advokatska komora.

Stara se o održavanju nezavisnosti sudija i ugledu suda i obavlja druge poslove određene zakonom i sudskim poslovnikom.

Čistka u pravosuđu

D.D.

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece