Samo šest pacijenata u KOVID BOLNICI u Vranju

Na Infektivnom i Grudnom odeljenju vranjske Bolnice trenutno se nalazi šest pacijenata koji se leče od korona virusa, saznaju Info Vranjske iz izvora u ZC Vranje.

Svi pacijenti imaju lakšu kliničku sliku, a većina je smeštena u takozvanu kovid bolnicu broj 1 u Vranju, nakon poslednjih testiranja 181 lica iz Vranja, od kojih je njih petoro bilo pozitivno na korona virus.

Prema saznanju Info Vranjskih, najveći doprinos u lečenju pacijenata na ovim odeljenjima vranjske Bolnice dala je ekipa lekara na čelu sa načelnicom Infektivnog odeljenja dr Snežanom Tasić i načelnicom Grudnog dr Jelenom Andonov.

- One su insistirale na timskom radu u borbi protiv korona virusa i u tome imale saradnju svih grudnih lekara i infektologa, medicinskih sestara i spremačica, koje su se uhvatile u koštac sa epidemijom. Doduše, mora se priznati da je i rukovodstvo ZC Vranje bilo nekoliko puta u posetu, vrlo kratko, ali ništa manje značajno - kaže za Info Vranjskih izvor sa ovih odeljenja.

Po ovom izvoru, medinsko osobljena Infektivnom i Grudnom odeljenju imalo je maksimalnu zaštitu od početka epidemije u vidu skafandera i druge zaštitne opreme.

S. Kostić

Najnovije vesti

ZutoCvece