SABA BELČI 58.000 evra za ČIŠĆENJE puteva

Komisija za javne nabavke Grada Vranja donela je odluku o dodeli ugovora za održavanje saobraćajnica u zimskom periodu preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa.

Ova građevinska firma održavaće puteve na području Grada Vranja po ceni od 6,9 miliona dinara (oko 58.000 evra), sa uračunatim PDV-om.

Predračunska vrednost za održavanje saobraćajnica u zimskom periodu bila je 12,5 miliona bez PDV-a. Ispada da je cena „Sabe Belče“ bez PDV-a (5,7 miliona) više nego duplo niža od procenjene vrednosti zimskih radova na saobraćajnicama, tako da je nejasna ekonomska računica Preševljana za ovaj posao, osim ako ove godine ne bude snega.

Komisija za javne nabavke koju su činili diplomirani pravnik Maja Jović, inženjer saobraćaja Saša Stošić i diplomirani ekonomista Goran Zdravković razmatrala je tri ponude, a uz preševsku firmu na javni poziv su se javili još i IG Sistem d.o.o. i beogradski „Izoteks“ (zajednička ponuda), te TRACE PZP Vranje d.o.o.

Kao osnovni kriterijum je određena „najniža cena“.

Kao u Kolubari

Ponuda IG „Sistema“ i „Izoteksa“ bila je za milion dinara skuplja (7,9 miliona), a PZP Trace je tražio čak 14,1 milion dinara. Ove cifre su sa uračunatim PDV-om.

Ugovor se odnosi samo na zimski period i održavanje puteva u vreme padavina.

Odluku o dodeli ugovora preduzeću „Saba Belča“ d.o.o. potpisao je načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović.

Tenderi u kanalizaciji

Indikativno je da su se naprednjaci, koji se za sve pitaju u lokalnoj vlasti, opredelili za firmu iz Preševa, iako su bivšoj vlasti, predvođenoj socijalistima, zamerali iznoseći sumnje zbog čestog angažovanja preševskog preduzeća na građevinskim poslovima čiji su investitori bili tadašnja vlast ili lokalna javna preduzeća.

D. Dimić

„Saba Belča“ i Preduzeće za puteve najveći poverioci vranjske Direkcije

Komentari

Koalicija pocela sa radom,koj ce ga lapne procenat,tek ce bude tepanje!

Dokle ce ovaj narod sve da trpi? Nego pet vekova pod Turcima, pa se naviklo da se trpi. Ljudima dosadno ako ih neko ne tlaci.

Tako je be Djoso,stani si ispred Bulata i Gonzija.Da se zna ko je pravi lider SNS u Vranje,kako si se i sam falis.....

Najnovije vesti

ZutoCvece