RUSI puni hvale za vranjsku Bolnicu

Ruski stručnjaci, koji su ovih dana dezonfikovali vranjsku Bolnicu, ocenili su kao povoljnu činjenicu da je ona paviljonskog tipa, dakle rasrostranjena na širi prostor.

- Rusi su u četvrtak 23. aprila dezinfikovali 13.000 kvadrata bolnice u Vranju, i tada se pozitivno izrazili o paviljonskom tipu, posebno sa aspekta zaštite u vreme epidemije zaraznih bolesti. Po njima, ovakav koncept u sekundarnoj zaštiti povoljniji je za sprečavanje prodora zaraze na druga odeljenja i službe - kaže sagovornik Info Vranjskih.

Po ovom izvoru, ruski medicinnski stručnjaci generalno nisu protiv sistema “jedna zgrada jedna bolnica“, koji se formira u Vranju od izgradnje nove Bolnice i najave rekonstrukcije čitavog ZC Vranje.

- Čak i u ovom konceptu iz ruskog iskustva navodi se da obavezno moraju biti odvojena Infektivno i Grudno odeljenje, Služba za transfuziju, Radiološko odeljenje, dok u jednoj zgradi, između ostalih, obavezno mora da bude bolnička laboratorija. Po Rusima, onaj ko je projektovao ovakvu bolnicu u Vranju, pre mnogo godina, bio je odličan medicinski stručnjak - ističe sagovornik Info Vranjskih.

Ruski medicinski tim već nedelju dana boravi u Vranju i na jugu Srbije, radi dezinfekcije u ovdašnjim zdravstvenim ustanovma.

S. Kostić

Komentari

mora da su kratkovidi....

Sramota! Od prvog pravog projekta toliko puta se odstupilo da je sve rezurtiralo ovom brukom. Svaki novi direktor je menjao projekat prema svojim potrebama i "znanjima" tako da smo došli do ovoga da nam hemodijaliza budu u istoj zgradi sa infektivnim i grudnim, onkologija na drugom kraju sveta, a sve zajedno daleko od hirurgije. Da ne pričam o raspodeli plena prilikom useljavanja u novi hirurški blok i jagmi koja je tada nastala. Samo da znate, svi mi, uključujući i ovu ženu koja sve ovo ne zna, a kao rukovodi, lečimo se ovde, baš ovde. Nikakvi Rusi ne mogu da me ubede da je dobro!

Mora da su prcnuli nesto mlado od kadrova pa im je bilo dobro pa to hvale a sigurno ne hvale nase paradne dame tj med.osoblje ker one sve znaju osim struke.
A sta ima i drugi da se pitaju uopste lad nasa struka kaze da je nas metod najbolji na svetu.
A gradjani nema da lipsev od koronu nego za leba samo ako ovo jos malo potraje ova tortura nasih strucnjaka.

a ko je to konstatovao.Direktorica, Većnik ili ste odlucili na opštinskom odboru stranke ili MO SNS Babina poljana

Osmani.mnogo si negativan. Ima li malo pozitive u tebi. Ako je nesto dobro je. Bravo za ZC Vranje.

А то што у соби мешају позитивне и негативне пацијенте? И што немају основне услове пацијенри, ни за купање ни за било шта? Што их малтретирају? Уцењују пацијенте? А то да би се изборили пацијенти за своја права, принуђени су да штрајкују глађу?

Najnovije vesti

Opet HAOS na Dečijem »

Umesto da, nakon niza primedbi zaposlenih, trajno reše problematičnu situaciju oko organizacije rada u Dečjem dispanzeru...

Pobeda GRK-a za vrh tabele »

Ekipa GRK Mladost iz Vranja u nedelju je u okviru Prve lige “Istok” pobedila BSK iz Bujanovca sa 26:20, u utakmici koja...
ZutoCvece