Romi od Verice Šerifović traže pomoć za «Belo jagnje»

Udruženje penzionera trećeg doba «Rom» iz Gornje čaršije u Vranju obratiće se pevačici Verici Šerifović u Kragujevcu, majci velike estradne zvezde Marije Šerifović, za pomoć za «Belo jagnje», pozivajući se na rodbinske veze Šerifovićki sa vlasnicima zgrade u kojoj Romi traže prostorije od Grada Vranja za svoje udruženje.

Zgradu u kojoj se nalazi «Belo jagnje» podigao je 1934. godine Emin Šerifović, čuveni trgovac kožom na Balkanu, čiji se bratanac Rajko, sin njegovg brata Jaška, oženio pevačicom Vericom iz Kragujevca, gde je služio vojni rok.

- Verica je snaja Jaškova, dakle, u bliskom srodstvu sa Eminom koji je sagradio zgradu na današnjem Trgu Slobode gde se nalazilo «Belo jagnje», pa ćemo tražiti pomoć i od nje da nam se vrate te prostorije za naše, romske aktivnosti - kažu u Udruženju «Rom».

Ovo udruženje penzionera Roma je u sukobu sa gradskom vlašću koja je tu zgradu planirala da proda na licitaciji, rekavši Romima «da mogu da učestvuju u postupku prodaje i kupe zgradu».

Udruženje «Rom» je odbilo takve ponude Grada Vranja, pozivajući se na istoriju Gornje čaršije i graditelja Emina Šerifovića.

- Emin je trgovao kožama na prostoru Balkana, kupovao je ovce u Bugarskoj, a kože prodavao u Italiji i Grčkoj, bio je bogat i u stanju da u to vreme podigne kuću na sprat. Imao je u Vranju i dve javne kuće, jednu blizu familije «Bombondžije» i u kući gde je kasnije bilo «Belo jagnje» u Gornjoj čaršiji, tu su «ordinirale» uglavnom Bugarke - pričaju u Udruženju «Rom».

Na kraju, u Udruženju «Rom» ističu «da Grad plaća svim penzionerskim udruženjima prostorije, jedino za Rome nema ništa, oni su samo glasačka mašina, a većnici su pitali ko će da plaća»!

S. Kostić

Komentari

Svima nama Bog neka je u pomoć, da skloni sa vlasti ove antihriste i lopove najveće!

Nek vam pomogne onaj koga zaokruzite za 2000 dinara na izbori. Mrs.

Trazite pare od Vucica.Drugi put i za menje novca ga glasajte,vi i onako nista nerazumete Bilo 200 dinara ili 2000 hiljade vama je svejedno.

Tačno je da je u zgradi Belo jagnje bila javna kuća.

Ama ovaj sto je sad ispred toj drustvo Sain Sainovic kukaja kod nas u stranku za pare za glasove u stranku. Uzeja pa neje daja na svi stavika si u dzepce vise hiljada dinara. Sto oce sad. Od kad znam za rome on se kao bavija sas nji. Samo uzimaja pare za sebe. Bio u 6 stranke. Zadnji put ukod Palmu . Svi su tija stari vukovi samo za pare za sebe ne za komsije. More terajte doma dosta je uzimaja za sebe

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece