RK Vranje primer nepotizma u sportu

Rukometni klub Vranje, član Super «B» lige «Istok-Zapad», primer je nepotizma u vranjskom sportu čije su posledice neuspeh na sportskom polju i besperspektivnost kluba u dolazećim vremenima, smatra izvor portala InfoVranjske iz Sportskog saveza.

- Nosilac nepotizma je Nenad Đorđević Neši, gradski većnik za sport, koji je na mesto predsednika instalirao svog rođaka Predraga Stevanovića, a to predstavlja početak posrtanja ovog kluba svetle tradicije. U tzv. Nešijevoj sezoni, 2019/2020, RK Vranje je zauzeo pretposlednje mesto i epidemija virusa korona i propirenje lige spasli su klub ispadanja - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «nakon neuspešne prošle prvenstvene sezone, usledile su druge teškoće».

- Problemi su nastali u igračkom kadru, ne samo da nema kvalitetnih rukometaša, već i nema dovoljno igrača u klubu. Krivac je predsednik Stevanović, ali on ima rodbinska leđa i zato je komotan. Uostalom, Neši je jednom prilikom rekao «igrajte, takmičite se, rezultati nisu važni, neka samo klub postoji i funkcioniše» - citira gradskog većnika sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala na kraju potencira i «krizu trenera» u RK Vranje.

- Sezona je pred nama, a na delu je trenerska vrteška, računa se na Darka Stanojkovića, ali na njega računa i Ženski rukometni klub Vranje, pa je ishod u vezi izbora stručnjaka neizvestan - zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, u «prednešijevskoj» prvenstvenoj sezoni, 2018/2019, RK Vranje se nalazio u sredini tabele, a u sezoni 2017/2018 zauzeo je drugo mesto na tabeli i okitio se lovorom vicešampiona, tada u klubu nije bilo ni Nešija ni nepotizma, a i para nije bilo u iznosu od osam miliona dinara kao u Nešijevoj eri!

S. Kostić

Komentari

Sramota od braće STANOJKOVIĆ niko drugi ne može da radi u sportu. Momci se vrlo brzo prilagođavaju vladajućoj STRUKTUTI. Zato nam je i sport takav u gradu pod PRŽAROM

Nije ovo NEPOTIZAM
ovo je IDIOTIZAM.

Bobika dušice prilagodi se i ti pa će si budeš neki kompir negde. Ono jes mož imaš 2 razreda školu pa nemož te nigde uglave..

Ovo je velika istina na pravdi Boga.
Kako poznajem i pratim dešavanja u klubu i okolo njega ovo je surova istina što je napisano. Sve je tačno.
Klub su preuzeli ljudi koji ništa dobro nisu uradili već su naneli takvu štetu klubu, Gradu, lokalnoj samoupravi i svima nama da je sada klub kakvo je stanje u fazi nepostojanja.
Dobro sam upoznat da je klub pre 3 ili 4 godine imao za trenera selektora Reprezentacije Ljubišu Obradovića, pomagao mu legenda vranjskog rukometa Grobar.
Da je klub tada imao publiku na tribinama za razliku od danas gde su tribine prazne, kažu da ih ne gledaju ni članovi uprave.
Imali su tada rukometaši sponzora koji im je doveo trenera, određene igrače koji su podigli kvalitet i rezultat je bio 2 mesto.
Sigurno bi kasnije kada se dobro radi klub kotirao mnogo bolje.
Imali su tada i podmladak i mlađe selekcije pionira a sada koga imaju. Nemaju ništa.
Imali su oslonac u GRK MLADOST u liku vrhunskih trenera Nikolića i Arizanovića koji su stvorili jako dobre rukometaše.
U to Vreme cela Srbija je pričala kako RK Vranje 1957 ima najperapektivnije mlade igrače koji su ponikli u Vranje.
Znači Vranjanci koji bi bili u Vranje a ne po belom svetu.
Kako da ostanu u Vranje skim da igraju.

Baš lepa slika da se vidim baš sam se obradovao.
Pa ovo je slika od pre 7 godine.
Slikajte sada.

Zašto samo Neši? Svi su isti, ali baš svi, Gonzi je prvi i najodgovorniji za sve. Prvo što je uradio u rugom mandatu je to, što je na mesto svoje lične sekretaricu zaposlio ćerku od brata, pobratinku u pozorište, kuma ta stalno u opštinu itd.. Zorica sin dobija nagradu za najveću nadu sporta u gradu?????? Po kom osnovu??? Sve svoje ljude su doveli a rezultati katastrofa. Stadion Neši gradi(samo teren) četiri godine, park već dve, Bore Stankovića pitaj boga kad će da završe. I naravno, najveći biser da su za loše stanje projekta krivi građani??? Samo vi gospodo iz vlasti niste krivi!!!

PA GLASALI STE
IMATE SLOGAN "ZA NAŠU DECU" SADA JE NJIHOV SLOGAN " ZA NJIHOVU DECU"
TOLIKO O SPORTU

Propast vranjskog sporta se ugleda I u tome sto razni treneri prihvataju propale ekipe ne da bi ih spasli nego da zarade nesto sitno ruseci i ono malo ugleda sto imaju

Najnovije vesti

ZutoCvece