Ristić: Radnici nekadašnje „Koštane“ na listi čekanja

Na sastanku u Ministarstvu privrede sa državnim sekretarom Milanom Trivuncem, delegacija Inicijativnog odbora radnika nekadašnje vranjske fabrike obuće „Koštana“ predložila je da se potraživanja neisplaćenih zarada nađu na listi čekanja na nivou države i da budu isplaćena kada stignu na red na toj listi“, saopštava u izjavi za InfoVranjske Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora.

Ristić navodi „da se državni sekretar Trivunac prvi put složio da su potraživanja radnika „Koštane“ legalna, uz napomenu da država Srbija ima obaveze prema potraživanjima 82.000 radnika“.

„Trivunac je rekao delegaciji Inicijativnog odbora da ga je prethodno rukovodstvo Grada Vranja informisalo da su radnici „Koštane“ isplaćeni po osnovu neisplaćenih zarada, ali da se uverio da to nije tačno“, kaže Ristić.

Podsećamo, 1580 radnika nekadašnje „Koštane“ potražuje na ime neisplaćenih zarada ukupno 100 miliona dinara, odnosno, 120.000 pojedinačno po radniku ove fabrike.

S.K.

 

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece