RISTIĆ: Radnici Koštane - NA PROTEST

Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje fabrike obuće «Koštana» u izjavi za InfoVranjske, pozvao je sve radnike ove ugašene firme da učestvuju na građanskom protestu u Vranju u petak 25. januara.

- Apelujem na sve radnike «Koštane» da se pojave na ovom građanskom protestu i podrže parolu građanskog nezadovoljstva «Vranje bez straha» i time na delu pokažu da nisu zadovoljni onim što radi aktuelna vlast i njenim odnosom prema problemima građana ovog grada i čitave Srbije - poručio je Ristić.

Predsednik IO «Koštane» potencira odnos aktuelne vlasti prema neisplaćenim potraživanjima radnika ove propale vranjske firme.

- Problemi radnika «Koštane» sa neisplaćenim platama ne zanimaju ovu vlast, ona ne želi da čuje za to, ni premijerka, ni ministri privrede i finansija, ni državni sekretari, Trivunac i Stevanović, zato je ovaj protest prilika da se pojavimo i iskažemo svoje nezadovoljstvo - kategoričan je Ristić.

Podsećamo, država Srbija kao sledbenik, a ne ugašena «Koštana», duguju radnicima na ime neisplaćenih plata pojedinačno preko 100.000 dinara bez kamate, a od 300 do 400.000 dinara sa kamatama.

Država, čini se, ne želi da rešava ovaj problem, uprkos preporucu Međunarodnog suda u Strazburu koji je državu označio kao dužnika radnicima propalih državnih i društvenih preduzeća.

S. Kostić

Komentari

I mi bivši radnici, propalog Brankovićevog i Gaševićevog preduzeća ( PZP -e Vranje ) na ulice, Pravda kad tad na videlo...

Bravo za kostanu

Taj gospodin Branković je sada nadzorni organ kod tog gospodina Gaševića....Sigorno je sve ok ?......

Najnovije vesti

ZutoCvece