Ristić: Radnici „Koštane“ 16. septembra na PROTESTU u Beogradu

U razgovoru sa Boškom Obradovićem, liderom Pokreta Dveri, dogovoreno je da poslanički klub te stranke „predloži u Skupštini Srbije rang listu prema dužini čekanja na isplatu, kako bi radnici-poverioci svoja potraživanja naplatili na najpravedniji način“, kaže za Info Vranjske Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje „Koštane“.

Boško Obradović obećao pomoć radnicima nekadašnje „Koštane“

Ristić dodaje da će radnici ugašene vranjske fabrike obuće 16. septembra protestovati u Beogradu ispred Skupštine Srbije, Vlade i RTS.

„Nismo stranački opredeljeni, ali ćemo podržati Pokret Dveri i Boška Obradovića koji su izrazili spremnost da nam pomognu da ostvarimo svoja prava i digli svoj glas protiv prodavanja magle od strane aktuelne vlasti“, poručuje Ristić.

Protest radnika „Koštane“: Ne odričemo se naših para

Radnici „Koštane“, na ime neisplaćenih plata, potražuju 120 miliona dinara, a pojedinačno između 100.000 i 120.000 dinara.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović, koji je za vikend boravio u Vranju, rekao je da će taj pokret 16. septembra u centru Beograda organizovati protest protiv vlasti, ali i protiv RTS, koji će ujedno biti i bunt protiv Parade ponosa koja je zakazana za 17. septembar.

S.K.

Komentari

Pogledajte samo Alfa-Plam u kojoj radi vise od 60%radnika preko omladinske zadruge,koji su za jul mesec u proseku uzeli po 5000dinara! Sramota! Ljudi rade na crno bez placenog bolovanja,bez placenog odmora,bez uverenih knjizica,bez ugovora,pod pritiskom i maltretiranje kako psihickog tako i fizickog za bednu crkavicu od 20 000dinara!!

Najnovije vesti

Veliki požar u centru grada »

U ponedeljak je u centru Vranja u jednoj privatnoj kući izbio ozbiljan požar, saznaju Info Vranjske na licu mesta.Požar...
ZutoCvece