RISTIĆ: Bojkot je BUDUĆNOST SRBIJE

Novinar “Danasa” sa juga Srbije Vojkan Ristić smatra da ne samo da je bojkot izbora neophodan, već da će ova odluka značiti budućnost Srbije.

- Srbija okupirana, ona je duboko podeljeno društvo. Zakonodavna i izvršna vlast funckionišu, ali samo zarad interesa jedna vladajuće koalicije, i njenih satrapa. Mi živimo u opasnom severnokorejskom rijalitiju, koji nam vodi u opasan ponor. Zato je za mene bojkot rešenje. Bojkot nije predaja, bojkot je samo drugačiji vid borbe građana i političkih partija iz opozicije protiv ovog nesvakidašnjeg i vrlo opasnog režima koji nam se nadvio na glavu - kaže Ristić.

Podećamo, tribnnu na temu izbori ili bojkot Tim TRI i Info Vranjske organnizuju 4. septembra, i ujedno pozivaju sve zaintereovane da nam pišu i iskažu svoje mišljenje na oovu, čini se, veoma važnu temu srpskog političkog trenutka.

NIV

Komentari

Bojkot je izgovor za poraz na predstojećim izborima i znak kukavičluka opozicije.

Tačno je da opozicija vuče iznuđeni potez jer ona čak i kada bi od sutra bila dan i noć na RTS-u ne bi mogla da pobedi favorizovani vladajući blok. Njena politika je konkurentska a ne stvarno alternativna. Jedini razlog da DS ipak izađe na izbore bio bi sporazum uz posredovanje nekoga iz Evrope da će posle izbora iz vladine koalicije biti isključeni SPS i PS a uključeni DS, LDP, LV pa da onda zaokrenu politiku za 180 stepeni u pravcu regulisanja odnosa sa Kosovom, bržeg ulaska u EU i možda NATO. Naravno, takav sporazum morao bi da bude tajna za javnost. Da li je to moguće? Vrlo mala verovatnoća. Prema tome bojkot iako sam siguran da će više od 50 % birača izaći na izbore što voljno što naterani.

Najnovije vesti

ZutoCvece