REKONSTRUKCIJA DOMANOVIĆA: Nisu znali ni da PONIŠTE KONKURS!

Surdulička „Tončev gradnja“, kao nosilac konzorcijuma, podnela je zahtev za zaštitu pava ponuđača, a povodom javne nabavke za rekontstrukciju OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju.

Tako se čitava priča o propalom konkursu vrednom oko 150 miliona dinara (150.000.000 dinara) i dalje nastavlja, prerastajući iz tragedije u farsu.

Naime, Grad Vranje je još početkom decembra 2018. godine poništio prvobitnu javnu nabavku broj 404-88/2018-07/1 za rekonstrukciju „Domanovića“, nakon čega je Kancelarija za javne nabavke poništila ugovor koji je imala sa Gradom i povukla svojih 174,2 miliona dinara predviđenih za taj posao.

Još onda se videlo da Grad nema stručnih, a bogami ni političkih kapaciteta da ovaj ogroman posao izgura do kraja.

Mora se odati priznanje „nadležnima“ da su ipak lobirali da im se ovaj posao vrati, što je Vlada Srbije preko svoje Kancelarije za kapitalna ulaganja i učiniila, doduše u nešto skraćenom obliku, sa 148 miona dinara (gde li se dedoše 30 miliona od prvobitnih para?).

Bilo kako bilo, 17. maja ove godine, dakle tri godine od odobrenja Vlade da se ovde nešto gradi za 1,5 milion evra, Vranje raspisuje novi javni poziv broj 404-24/2019-07/1.

Gotovo iste firme javile su se na poziv kao i prošle godine, rezultati su, očekivano, ponovo isti - javni poziv je poništen, još jednom!

„Domanović“ je ostao bez rekontrukcije, izvođači bez posla a Vranje bez para, ali, ko još za to mari?

Sad, na kraju krajeva, veleobrt - na odluku da se poništi konkurs, donetu 12. jula ove godine, zahtev za zaštitu prava ponuđača poslala je „Tončev gradnja“, koja sa niškim „Gardalom“ čini konzorcijum koji se javio na sve konkurse za revizalizaciju „Domanovića“.

Dakle, u „Tončev gradnji“ su ocenili da lokalna vlast u Vranju čak nije znala ni da poništi konkurs kako treba!

I sad, šta?

Pa ništa, tako, od nemila do nedraga, pa kad se završi.

Neka škola propada, radnici sede bez posla, neka niko ne može da zaradi, niti društvena zajednica da se ovajdi, neka se obesmisli i ono malo napora Vlade da nešto konkretno uradi...

Važno, u Gradu su zadovoljni sobom. Valjda.

SSB

DOBITNICI

Grad Vranje je prošle godiine već raspisao javnu nabavku po ovom poslu broj 404-88/2018-07/1, a posao tada vredan oko 1.5 miliona evra illi oko 174 miliona dinara, dodelio je konzorcijumu firmi koji su činile „Vuki“ iz Žbevca, „Saba Belča“ iz Preševa i „Banković“ iz Surdulice.

Ova odluka značila je da su još tri ponude odbačene, i to sve konzorcijumi, okupljeni oko „Sloge konstrakšn“, „Tončev gradnje“ i „IG auta“.

Sve je očigledno bilo štelovano da posao dobiju ovdašnje lokalne naprednjačke firme, ali se u tome jednostavno nije uspelo, jer lokalna vlast očigledno nema kapaciteta da bez problema obavi jedan ovako složen posao.

Info Vranjske, 16. jul 2019. godine

Komentari

Ocigleno je da bi izbegli tonceva, odose u beznadje, pa njemu procenat nesmeju da traze neodgovara jasno ko dan, samozakopavanje niko nije lud

Znate kako, ako su tender radili lopurde iz opstinu, onaj Goran i banda, onda je ovo logican rasplet. Ako nema za nji,ode mas u propas....i ode.

Najnovije vesti

ZutoCvece