RAVNOTEŽA KORUPCIJE: 16,5 miliona od medijskog REŽIMA ka režimskim MEDIJIMA

Na mogućem konkursu za finansiranje informisanja Vranju za 2019. godinu biće podeljeno ukupno 16,5 miliona dinara, dok će još pola miliona biti ostavljeno u nekakvoj rezervi, da se potroši po volji vlasti.

Ovu odluku donelo je Gradsko veće pod predsedništvom gradonačelnika Slobodana Milenkovića, a novinarima je otkrila većnica i za medije Zorica jović.

Prema njenim rečima, biće, kao i prošle godine, kada je raspravljano takođe o istoj sumi novca, raspisana dva medijska konkurs, jedan za televizije, a drugi za sve ostale.

Objašnjenja za ovu tešku zloupotrebu, naravno, nema, ali je jasno da je vlast već podelila pare, a biće još jasnije kada se za predsedniika komisije koja će o tome odlučivati proglasi Miodrag Miljković iz Niša, ili neko sličan.

Bilo kako bilo, za televiziije je određena suma od 13 miliona, a za sve ostale od 3,5 miliona, pa je tako ravnoteža između medijskog režima i režimskih medija kako tako sačuvana.

- Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu je 100.000 dinara, a najveći iznosi 7.500.000 - rekla je gradska većnica Zorica Jović, još jednom potvrđujući da je novac već praktčno podeljen, a da je konkurs koji sledi samo formalnost koja služi da se ovo prelivanje državnih para prema privatnim džepovima legalizuje.

No, valja sačekati odluku komisije koja će odlučivati o dodeli sredstava.

Info Vranjske će dan pre poslednjeg sastanka Komisije objaviti svoju prognozu spiska srećnih dobitnika.

Ako se razlikuje samo desetak odsto od onoga što reši Komisija, Info Vranjske su spremne da se izvine svima kojima je to važno.

Ali, ukoliko pogodimo raspodelu novca, onda to nije za izvinjenje, nego za neke druge organe u ovoj zemlji.

SSB

Komentari

I ako su dobili, šta je miševi ,mačke vam pojele jezik ?Neće valjda pare da daju nekim tamo pijandurama i neuravnoteženim tipovima što se švalerišu a pišu neistine i gluposti....

Tata im ostavio milione pa dele,samo da se ne zaboravi da se sve okrece

E gonzi nisko si pao

Sasa vidi se da vam je mnogo krivo sto necete dobiti pare iz budzeta. Mozete barem malo da imate dostojanstva da to sakrijete.

Sram te bilo Joko, prodala (o) si se za sitne pare. Sasa je odlican novinar. Ne odgovara vam jer otkriva vase lazi i mutljavine, kradje i ostale prevare. Narod jedino na ovom portalu moze da iznese i cuje istinu.Sram te bilo jos jednom!

A za Vranjske po zasluzi,ona stvar!

Koja nepismena gomila sem mozda snimatelja Baneta...Gde li ce te jos malo da tumarate ovako jadni i servilni do koske!Pare su prolazne a vi prodani do bestidnosti!Panta rei...

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece