RASPLET U ZC VRANJE: Dolaze ŽENE!

Postavljanje novog rukovodstva Zdravstvenog centra u Vranju nikako da dobije epilog iako je prošlo dve nedelje od navodne ostavke dosadašnjeg direktora Dragana Veličkovića.

Naime, osim što je izvesno da je Veličković nakon političkih pritisaka morao da podnese ostavku, zvaničnih informacija od strane Ministarstva koje inače razrešava i imenuje prvog čoveka Zdravstvenog centra još uvek nema.

Opet, po gradu se priča da je Veličković povukao svoju ostavku, ali on lično ovo nije želeo da komentariše.

U vranjskom Zdravstvenom centru niko ne želi javno da govori o direktorskoj groznici, ali se već licitira o tome ko su novi rukovodioci.

Internista Ljiljana Antić, koju stranka ali i mnogi zaposleni u Zdravstvenom centru vide na čelu ove ustanove, ne želi da daje izjave dok sve ne postane zvanično.

- Buduća direktorka Antić je u velikom problemu, ona najpre mora da „ispegla“ situaciju sa Ministarstvom, sa dobavljačima, brojnim saradnicima i drugima. Veličko je ostavio iza sebe haos. On je poznat po lošoj komunikaciji sa ljudima, pa sada Ljiljana pokušava to da sredi – kaže naš sagovornik koji insistira na anonimnosti.

Ljiljana Antić je već počela da „obavlja“ poslove mirotvorca sa zavađenim stranama, kojih je u ZC Vranje zaista mnogo.

U javnosti se već spekuliše da lokalni odbori stranaka raspravljaju o tome ko su novi načelnici odeljenja, kao i o pritisku raznih stranačkih struja iz široke koalicije povodom ove teme.

Iako često nemaju isti stav u slučaju Veličkovića, u SNS su svi saglasni da je tu reč o jednom od najvećih kadrovskih promašaja, pa se sada izuzetno vodi računa o tome ko će voditi najveću zdravstvenu ustanovu na jugu Srbije.

Ljiljana Antić, priča se, uživa naklonost šefa lokalnih naprednjaka Slaviše Bulatovića, a čini se da ni ostali nemaju bolji predlog.

Zanimljivo ja da ukoliko dođe do imenovanja Antićeve na mesto direktora, ona će ući u istoriju kao prva žena direktor ove Zdravstvene ustanove.

Prema nezvaničnim informacijama, na mesto finansijskog direktora biće postavljena još jedna žena, Snežana Stanković.

Ostaje da se vidi ko će biti novi upravnik Doma zdravlja, jer je dosadašnja upravnica Jadranka Ajdanović, poput Veličkovića, imala dosta gafova.

Politička bitka oko imenovanja upravnika Bolnice još uvek traje, jer je očekivano da ovo mesto pripadne socijalistima, ali gradonačelnik Milenković, i sam lekar u ovoj Bolnici, na tom mestu vidi hirurga Sašu Đorđevića, koji je svojevremeno izabran za predsednika Saveta za zdravstvo u SNS –u, kao nestranačka ličnost.

Iako je Ljiljana Antić, dosadašnja upravnica Bolnice zadovoljna sadašnjim načelnicima bolničkih odeljenja, spekuliše se da će morati da zadovolji stranačke apetite i neke ljude i zameni.

Dok stranke prave račun bez krčmara, od ministarstva ni glasa, kao da se nikoga ne tiču minilnska dugovanja, loše rukovođenje i svi drugi ogromni problemi sa kojima se suočavaju prevashodno pacijenti.

MKJ

Komentari

Jedino ako Sneza opravi ZC, drugi nece... Bitno je velickovic da nestane, al u apsu.... Ajanovicka je bas tuga, sramni izbor snsa njih dvoje...

Jedva se otkacimo od BURDUSA,jos salji policiju,salji 3 puta dnevno,lele ce presvisne,kolege SA PTO da su u privravnost...

Od ovog dragana nema gori ali videcemo

POZIVAJU SE DOKTORI DA DODJU NA CENTRALNU PROSLAVU POVODOM OSLOBODJENJA Z.C VRANJA OD KLAN CAFE CAFE,NEDELJA 12 C.

Posle velicka potop

298.199.620,09 jos malo da se zaokruzi na 300miliona!!

Najbolji direktor od 1945,bolje deluje od NATO...

Ne samo nova direktorica nego i svi oko nje imace tezak zadatak da vrate veru i poverenje samih zaposljenih u zc, svih dobavljaca i poslovnih partnera koji su doziveli odredjenu vrstu šoka. Jer su Veličković i savetnik mu Mangal imali u odnosu sa njima vokabular ravan ulicaskom dzibetskom da ne kazem prostackom nivou.

LJILJANU AKO GU POSTAVITE DA SI TURITE PO JEDNO KONOPCE I AJ ZDRAVO.TO JE LELEEE..TUGO ZLO OD ZENU

Hirurg dr Saša Djordjević je dobar predlog za upravnika Bolnice. Pravična, umerena i stabilna osoba, što je inače retkost u ZC Vranje.

Pa koje reference ima on za vrhovnika? Nije bio do sada ni obican sef?! Doktor bez iskustva koji ce biti jos jedan u nizu kadrovskih promasaja. Sve je to u stilu SNS-ovske naopake kadrovske politike (dovodjenje poslusnika i klimoglavaca, nesposobnih i nestrucnih...). Samo, problem je to sto takva kadrovska politika moze da se vodi u komunalnom preduzecu gde se radi sa smecem. Ovakve i slicne promasaje u zdravstvu ljudi placaju glavom, a SNS doktori i njima verni politicari spavaju na uvo da je bolnicka kapija presiroka i da ce i dalje pokrivati sve njihove promasaje u lecenju. Ovaj doktor i da je hteo nije mogao da nista nauci na hirurskom odeljenju koje je ubedljivo najgore u bolnici. Trebalo bi prvo da malo bude tu rukovodilac, pa ako se pokaze, onda za vrhovnog vodju. Da se tako radilo ne samo u zdravstvu nego u celom javnom sektoru, ne bi vladalo ovakvo opste rasulo u njemu sa krupnim posledicama po zivot i zdravlje gradjana.

Protiv Veličkovića spremno 100 krivičnih prijava..uhvatite lopova!

Ako dodje Snežana Mangalac neka se spremi za dugacku agoniju sto se tice privrednog kriminala. Od davno mu se sprema . Ima dokaze za sve ,časne, radnje koje je radio.

Snezana,histericna,pohlepna,stalno pod istragom inspektora privrednog kriminala za finansijskog? pa to je cirkus!za vreme njenog direktorovanja je napravljena ta finansijska dubioza o kojoj se prica

Za vreme njenog direktorovanja, ZC je vodio Cemberlen....tako da bi najpre to trebalo ispitati, a da je ona napravila mahicije, za ove godine , bi vec bila podignuta optuznica....

Večeras je bio crni bombarder, ideja da se promeni nešto i bude bolje je umrla u ljudima..Narode osvesti se, mi možemo i moramo da promenimo ovo sranje u kojem smo..

Bukijevi kadrovi,samim tim i oberkonobarevi-su dokazano pošteni,marljivi,sposobni:Musa,Denzi,Đoša,i ova što radi po 18h,sigurno će istim stazama

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece