Rashodi i dugovi pojeli budžet

Gradsko veće usvojilo je odluku o završnom računu budžeta za 2018. godinu kojom se potvrđuje deficit u gradskoj kasi od 164 miliona dinara, koji je nastao zbog "svesno planiranih rashoda i dugova lokalne samouprave po raznim osnovama".

Planirani i ostvareni rashodi torpedovali su gradski budžet u 2018. godini, a u pitanju su izdvajanja za radove u seoskim mesnim zajednicama, završetku gradskog šetališta, u drugoj fazi obnove Pozorišta, na izgradnji vrtića u naselju Raška, obilaznice u Bunuševcu i na gradskom stadionu.

Budžet Grada Vranja u 2018. godini "minirale" su i isplate sredstava po osnovu tužbi gradskih škola zbog neplaćenih materijalnih troškova i troškova prevoza radnika u prosveti od strane lokalne samouprave, kao i vraćanje zatečenih dugova koji su vraćeni u visini od 290 miliona dinara.

Podsećamo, Grad Vranje je najavio rebalans budžeta za 2019. godinu i sugerisao budžetskim korisnicima da umanje svoje prohteve prema gradskoj kasi.

Deficit budžeta uslovljen je i značajnim doprinosom JU"Apoteka Vranje", budući da je na inicijativu gradonačelnika počelo vraćanje velikih dugovanja ove ustanove još od 2016. godine, pa je do sada vraćeno 160 miliona dinara duga kako bi bio sprečen stečaj ove javne ustanove, što je po oceni lokalnih ekonomista ekonomski opravdano, jer bi Grad Vranje kao osnivač ove javne ustanove prodajom njene imovine mogao da smanji ta dugovanja i za značajan deo sredstava relaksira svoju gradsku kasu.

Najnovije vesti

Drugi protest SLOBODARSKOG VRANJA »

U Vranju je u petak održan drugi po redu protest građana zbog celokupne situacije u zemlji. Protest je počeo pred značaj...

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece