Radnici Koštane i rezervisti zajedno protestuju u Vranju

Radnici nekadašnje vranjske fabrike obuće „Koštana“, održaće protestni skup ispred zgrade Skupštine Grada u 11 sati, u petak 26. maja, potvrdio je za Info Vranjske Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika ove fabrike.

Ovom protestu, kako je napomenuo, „pridružiće se i ratni rezervisti sa područja Vranja“.

„Protest radnika „Koštane“ reakacija je na rezultate razgovora predstavnika Inicijativnog odbora sa Milanom Trivuncem, državnim sekretarom u Ministarstvu privrede, 11. maja u Beogradu.

Trivunac je tada rekao da ćemo „biti na listi čekanja“, jer bi isplata zarada radnicima „Koštane“ u iznosu od oko 120 miliona dinara „upropastila budžet Srbije“ i izazvala gnev više od 80.000 radnika koji čekaju na isplatu neisplaćenih plata.

To je za nas neprihvatljiv izgovor“, navodi Ristić.

Ristić: Radnici nekadašnje „Koštane“ na listi čekanja

Više od 1.500 radnika nekadašnje „Koštane“ po osnovi neisplaćenih tarada potražuje ukupno 120 miliona dinara, ili u proseku po pojedincu125.000 dinara.

S.K.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece