RADNIČKA ULICA: Ko LAŽE, a ko samo NE GOVORI ISTINU?

„Nova“ vlast u Vranju, okupljena oko SNS-a, ne propušta priliku da se pohvali svojim dostignućima, a ova praktično reklamno predizborna kampanja naročito je intenzivirana od kako je većnik za irastrukturu postao Dejan Denzi Stanojević.

On je sada, posle svega, na svom FB profilu postavio novu reklamu za „uspeh“ aktuelne vlasti, po kojoj niko nije ništa radio u Radničkoj ulici u Vranju prethodnih 70 godina, te da su naprednjaci sada preduzeli sve da se ova situacija promeni.

Podsećamo, Radnička ulica vodi preko „Alfe“, „Zavarivača i Eko pumpe pa preko „Simpa“ do Železničke stanice.

Da li je ova Stanojevićeva tvrdnja tačna bar u naznakama?

Rekonstrukcija Radničke počela je 7. maja, dakle pre tačno 87 dana, a da do Petlje kod Motela ništa ni rađeno, a neće ni biti, osim postavljanja „zelenog ostrva“.

Rađeno je, dakle, od petlje preko „Simpa“ do Železničke stanice.

Samo, to nikako nije projekt lokalne samouprave, čime se Stanojević diči, nego će potrebnih 37 miliona dinara obezbediti Ministarstvo privrede, preko svog projekta,,Razvoj poslovne infrastrukture”.

Koliko aktuelne vlasti poštuju građane pokazuje i činjenica da je rok za završetak radova bio 60 dana. Da nije mnogo tužno, bilo bi zaista smešno.

- Po okončanju radova dobićemo savremenu saobraćajnicu, koja je indirektno vezana za Slobodnu zonu. Uređenjem ovog puta zapravo stvaramo još bolji poslovni ambijent za investitore, ali i ovdašnje privrednike i stanovništvo - bez imalo srama naglasio je tada gradonačelnik Milenković.

E sad, trebaalo je da se za 60 dana rekonstruiše 900 dužnih metara, a širina je 7 metara, plus trotoari sa be strane širine 2,35 metara.

Uz to, trebalo je da se postave 24 stuba za svetlo i napravi 436 metara atmosferske kanalizacije, a radove izvodi „Saba Belča“.

Ovde dakle nisu uračunata „zelena ostrva“, ali ni to ne gradi Grad, već se radovi odvijaju u okviru projekta Ministarstva privreda ,,Gradimo zajedno”!

Dakle, da ne beše Boske, ne bi imao čime ni Denzi da se hvali. Ali, eto, hvali se, kao on i njegovi su nešto prave i napraviće.

Dejan Stanojević bi morao da se seti kako je on lično obećavao rekonstrukciju oko Zelezničke stanice još dok je biio direktor Direkcije, a koju je izvodio uz pomoć Nove Srbije, ako već neće da se seti kasnijih radova na tom terenu.

Eto, tada gradonačelnik Zoran Antić najavio je za Južne vesti još 12. januara 2016. godine početak radova na rekonstrukcije Radničke.

- Hitno će biti izrađen projekat i radovi će početi što pre – rekao je tada Antić.

Možda Stanojević prvi put čuje za ovo, a možda je i video gotov projekt, ko će ga znati?

Uz to, rekonstrukciju vezanu za Železničku stanicu radi JP „Železnice Srbije“, a ne Grad.

I sad, kada Stanojević ne govori istinu - kad kaže da se 70 godina ništa nije radilo u ulici koja postoji manje od 40 godina, da će za 60 dana završiti radove koji traju već 90 dana i trajaće, kad kaže da to radi on a ne ministarstvo...?

Ili, taj običaj govorenja istine nije imanentan gospodinu Stanojeviću, ko će ga znati?

SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece