Radikalno napredni izbori u Trgovištu

Stanovnici opštine Trgovište na predstojećim lokalnim izborima moći će da glasaju za jednu od dve ponuđene političke opcije, zlonamerni bi rekli identične, ali ipak sa drugačijim imenima.

Naime, opštinskoj izbornoj komisiji do sada su predate dve liste, lista Srpske napredne stranke (SNS) i lista Srpske radikalne stranke (SRS).

Na sednici 12. marta Opštinska izborna komisija opštine Trgovište, donela je Rešenje kojim se proglašava Izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", koju je 11. marta podnela Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima.

Ovo je prva lista koja je proglašena od strane Opštinske izborne komisije.

U međuvremenu usledilo je vanredno stanje, pa su političke aktivnosti prekinute.

Spekulisalo se da je SNS pomagao u prikupljanju potpisa Srpskoj Desnici i Srpskoj radikalnoj stranci, ali Desničari nisu uspeli da prikupe potpise, kao ni Socijalisti koji su bukvalno prestali da postoje u ovoj opštini.

Opštinska izborna komisija u Trgovištu, na sednici održanoj dana 5. juna 2020. godine, donela je rešenje o proglašenju Izborne liste kandidata za odbornike Skupštine opštine Trgovište pod nazivom „Dr Vojislav Šešel – Srpska radikalna stranka“.

Na kraju, na glasačkom listiću za izbor odbornika Skupštine opštine Trgovište, 21 juna 2020. godine, naći će se samo dve izborne liste - SNS i SRS.

NIV

Najnovije vesti

NOVA: Ko je, zapravo, Recko? »

Trener Dinamo Vranja Dragan Recko Antić centralna je tema u srpskom fudbalu, nakon što su mu nepoznate osobe zapalile au...
ZutoCvece