PUST vrtić u Raškoj i javno privatno partnerstvo

Dugo najavljivani i mnogo hvaljeni objekt novog vrtića u naselju Raška u Vranju potpuno je napušten, bez ikakvih majstora ili radnika na terenu.

Prema informacijama Info Vranjskih, reč je o dugovima koje Grad ima prema izvođačima radova, koji su zbog toga i prekinuli radove.

Ovaj budući vrtić bio je u centru pažnje javnosti poslednji put sredinom juna, pred izbore.

Tada je rukovodsto SNS-a obišlo ovaj, i tada prazan objekt, i razgovaralo okolo sa građanima, verovatno im pokazujući šta Milenković i njegovi mogu da urade.

Domaćin ovoj ekipi bio je u tom času Marjan Stanković, direktor „Parking servisa“, iz nepoznatih razloga – on niti tu živi, niti čuva malu decu, niti upravlja tamošnjim mesnim odborom SNS-a.

Ali, bilo kako bilo, kako to i doliči SNS-u, na delu je jedan drugi, običnom građaninu neshvatljiv razvoj situacije.

Naime, od kad su prestali da plaćaju izgradnju vrtića, za koji, inače, pare dobijaju iz Republike, lokalne vlasti rešili su da počnu da kupuju privatni vrtić, koji je jedan povratnik izgradio u Gornjoj čaršiji.

Priča je sledeća – čovek je sa „nekim“ iz SNS-a dogovorio vrtić, napravio ga, zaposlio članice SNS-a, od kojih su mnoge, priča se, to zadovoljstvo morale da plate „tvrdoj“ struji SNS-a, a zatim je tražio da Grad plaća deo troškova koji inače padaju na roditelje.

Gradonačelnik Milenković to nije dozvolio, pa je vrtić, a time i ogroman posao „nekog“ iz SNS-a, počeo da propada.

Posle snažnih unutarpartijskih pritisaka na Milenkovića nađeno je solomonsko rešenje – Grad će mesečno plaćati zakupninu za privatni vrtić, a posle četiri godine objekt će preći u vlasništvo grada.

Tako će grad imati još jedan preko potrebni vrtić, ali i ruševinu zgrade u Raškoj, do daljeg.

Ovo, naravno, može samo SNS, ali, pitanje je, ima li neka vlast koja ovakvom poslovanju aktuelne vlasti može da stane u kraj.

Ako nema, ništa.

SSB

Komentari

Milenković je to sa svojom ekipom dogovorio i gradskim parama kupio za 70.miliona dinara (više od pola miliona evra)!!!! Ovo je totalno ludilo, pljačka grada na svim nivoima!!!

Kad dođu gladni, žedni, beskičmenjaci, ljigavci na vlast, prodaju veru za večeru. Kad lekari uđu u politiku i ostave svoju profesiju, još krenu da se bave izgradnjom, jasno je da je to samo bolji izvor zarade za njih. Zato je sve započeto a ništa završeno. Na taj način kroz dugovanje, reketiraju izvođače.

Los vam je izvor. Cela poenta price jeste da je vrtic svakako trebao biti izgradjen jer je ministarstvo svoj deo obaveza isplatilo, ali je problem nastao kada je grad koji je citiracu sadasnjeg vecnika iz finansije "finansijski nikad stabilniji sa suficitom budzeta" trebao da isplati svoj deo.
Sto se tice privatnog vrtica hah opet greska. Covek je probio do Vucica u Bg, i kada je ovaj odozgo uputio dopis kakvo sr... rade dole, brze bolje beskicmeni gradonacelnik je nasao pare da ucuti gazdu vrtica samo da ovaj ne bi gore vise dosadjivao.
Naravno, grad nema ni pare prebijene, dugovi se samo gomilaju, sarena laza o nekoj fin stabilnosti izlazi na videlo kroz sve moguce radove koji debelo kasne.
Trenutni dug grada mozete proveriti na sajtu uprave za javni dug, pokazuje konstantni rast i prevazisao je dugovanja iz 2016.kada je Sns uludurma preuzela vlast.

Zoki objasni im ,znam da si blizak sa investitora.Ko pita Vranje.A ovaj novinar nikako da ubode istinu.Sto se nije obratio investitoru on bi mu rekao.Pozdrav

U vrticima se zaposljavaju vaspitacice preko SNS-a, koje su vandredno zavrsile u Bujanovcu I koje nemaju blage veze rad da decom. Znaci nestrucan kadar. Prvo rade kao servirke, a onda kada se ukaze mesto predju za vaspitacice.

Najnovije vesti

ZutoCvece