Psi lutalice (ponovo) ogroman problem

Veliki broj pasa lutalica (opet) stvara velike probleme po Vranju.

Ovaj problem je prisutan gotovo jednu deceniju, a uprkos stalnim obećanjima, nijedna vlast se nije potrudila da ga reši, a i ovi koji su se trudili, činili su to bez uspeha (vidi antrfile).

Prisustvo velikog broj pasa beskućnika, o kojima niko ne brine, posebno je vidljivo u zimskim mesecima.

Recimo, čopor od oko 20 ovih životinja svakodnevno je prisutan kod ATD-a i otežava čak i pružanje zdravstvenih usluga.

Druga iskustva govore o njihovom naglom rastu, o tome kako je pored gotovo svake zgrade bilo dva ili tri napuštena psa, a sada ih ima desetak, pa i više.

Podsetimo, Grad Vranje je ovde u 2019. godinii doveo firmu „Avenija MB“ iz Beograda, za koju se sumnja da je povezana sa naprednjakom Zoranom Babićem, za koju je odvojila 4,5 miliona dinara te godine, ali problem, očigledno, nije rešen, naprotiv.

Sada više nema ni njih, ni azila za pse, ni novca da se problem reši, pa njegova eskalacija nikog ne sme da čudi, ali bi mnoge morala da zabrine.

Komunalne policije, naravno, nigde nema, niti se odaziva na pozive ove prirode koje građani dnevno upućuju prema ovoj službi.

Takođe, inspekcijske službe se prave da ne primećuju ovaj problem već godinama, pa je građanima ostalo da se sami snalaze.

NIV

PROBLEMI I PARE

Grad Vranje je, na naprednjački način, u 2019. godini pokušao da reši problem uklanjanja ovih pasa sa ulica. posao poverivši firmi „Avenije MB“ iz Beograda, uz dokument koji je potpisao načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Prema ovom dokumentu, „stručna komisija“ odlučila je da se na Javnoj nabavci posao dodeli „Aveniji MB“, kao jedinom ponuđaču.

Prema uslovima javne nabavke 404-5/2018-07/1 čitav posao bio je vredan 4,5 miliona dinara, a „Avenija“ je za zbrinjava jednog psadobila od Grada 3.360 dinara, što znači da se računa da su Beograđani ovde pohvatali i u svoje prihvatilište u Novom selu kod Vrnjačke Banje smestiiti 1.339,2 napuštena psa.

Pa odakle onda ovi novi čopori?

SSBKomentari

A kad to dzukele nisu bile problem u VR? Pa to nikad nije ni bilo reseno kako treba. Ali su zato seme za lovu uvek postojale. Nekad Mire i Trickova vet.ambulanta danas ove AVAV dzukele. A sve stepovano sa onuj pirgavu Nelu Iz komrad. Mozda ona zna odgovore? 30eur po dzukelu? Kad vec ne umete pa li otidnite u niku stranjsku zemlju,pitajte kaaaakoj toooj neeema dzukele tam po ulice ili turite kineza za direktora u Komrad,ce gi resi garantujem.

Džukele su ljudi, a psi su divna stvorenja koja bi život dala za nas! A Avenija MB je zločinačka organizacija!

Prvo komrad ne radi kako treba već na ušku pa na menku. Hvataju retko i to po par lutalica. Treba da se radi stalno i ozbiljno da se shvati problem a ne sa ono njihovo kamionče da se voze po ceo dan a u kavez dva kučeta. Zašta li oni primaju platu baš me interesuje? Još jedan dokaz direktore da ni ti ni tvoji radnici ništa ne rade, bruka.

Tako je komun policija i inspekcija nista ne rade, voze se djabe po ceo dan a oni manekeni ko Semidzija i Bugarin umesto da se setav sa torbice ko manekeni neka jure kuciki.

Стерилишите женке,кастрирајте мужјаке,АМАН!!!

Mislim da bi ti trebala da budes kastrirana ili sterilisana. Dno od personu

Naravno da psi lutalice treba da se sterilisu,to prepirucuju i veterinari a i svaki vlasnik pasa to zna.Tuga je sto pistoje neodgivorni ljudi koji uzmu psa"pa kada vide kolika je to obaveza,da je zivo bice koje ima svoje potrebe i zahteva paznju,ostave ga na ulici..jadne zivotinje ostavljene na milost i nemilost.Pozivam sve ljude da ukoliko mogu udome po nekog psa,ucinice pre svega sebi a onda i psu.

Da ne grešimo dušu,nije kriva inspekcija ni kom.policija već Komrad.Oni u onoj kamionče nikad nemav vise od 2-3 kučiki.Durudalku ne možeš iz kafanu da ga izvučeš,pa kude ne će ima kučiki.

Durudalka je super covek, vredan i ima ga uvek za pomoc, Srbo lupas gluposti.

SRAMOTA JEDVA DECU ODBRANI U CENTAR OD DŽUKELE

Najnovije vesti

Motorom u zid, pa u bolnicu »

U utorak uveče, nešto posle 22 časa, u Karađorđevoj ulici u Vladičinom Hanu dogodila se teža saobraćajna nezgoda, saopšt...
ZutoCvece