PSG: Neka se SNS IGRA u slobodno vreme

Pokret slobodnih građana (PSG) u Vranju izdao je saopštenje za medije u kome najoštrije osuđuje postupak  Gradskog odbora Srpske napredne stranke (GrO SNS), čiji su članovi, kako se navodi, 26. i 27. oktobra, "radno vreme proveli u stranačkim prostorijama o trošku građana Vranja".

U saopštenju se osuđuje i nezabeležen napad na nezavisne medije koji se nazivaju teroristima, "samo zato što javnosti predočavaju slučajeve stranačkog zapošljavanja, nepotizma, zloupotreba javnih funkcija i finansijskih sredstava koje u budžet Grada i Republike uplaćuju svi naši sugrađani".

- U četvrtak i petak, 26. i 27. oktobra, celokupno rukovodstvo Grada i skoro svih javnih preduzeća u Vranju, radno vreme provelo je u stranačkim prostorijama, o trošku svih nas, građana Vranja. Tih dana sve institucije u gradu bile su „obezglavljene“, a građani Vranja onemogućeni da ostvaruju svoja prava na optimalan način - navodi se u saopštenju PSG.

Gensek naprednjaka OPTUŽIO „Vranjske“ za MEDIJSKI TERORIZAM

U dopisu takođe piše da su funkcioneri SNS dva radna dana iskoristili za „nezapamćeno brutalne napade na opoziciju, nezavisne medije i kritičku javnost, uz nivo agresije i nervoze nezabeležen u istoriji vranjskog pluralizma".

Nenaviknuti na kritike novinara, političkih oponenata i istaknutih pojedinaca, navodi se, vranjski naprednjaci kreću u „defamaciju svakog pojedinca ili organizacije, koji ne mogu da prihvate da je ovo najbolje kako se u Vranju može živeti“.

- Slobodni građani Vranja će i ubuduće kritikovati sve greške i nepočinstva  aktuelne vlasti u gradu, kao što će i pohvaliti dobre poteze i uspehe, kada ih bude bilo. Sloboda govora je zagarantovana Ustavom Republike Srbije, baš kao i sloboda političkog organizovanja i delovanja - piše u saopštenju za javnost.

Naprednjaci OPET ZLOUPOTREBILI radnike Simpa i Jumka

Iz PSG pozivaju sve funkcionere SNS u Vranju da prihvate činjenicu da već godinu i po dana imaju apsolutnu vlast u gradu, kao i da „preispitaju šta su za to vreme uradili (i šta nisu!), da bi poboljšali uslove života u Vranju".

- Probajte da u radno vreme nešto uradite, umesto što organizujete besmislene igrokaze, bolje ćete se osećati i bićete manje nervozni - zaključuje se u saopštenju PSG.

D.P.

Najnovije vesti

ZutoCvece