PSG: Neka progovori STRUČNA JAVNOST

Pokret slobodnih građana Vranja (PSG) saopštio je, da posle svega, “ostaje na stanovištu da (novom, obećanom, p.a.) stadionu nije mesto u centru grada!

Čitaoci Info Vranjskih nisu upoznati sa sadržajem saopštenja SNS-a o ovom pitanju, jer ih ta stranka vređa bojkotom, (nešto kriju, svakako, p.a.) ali iz PSG-a kažu da su narednjaci dali “potpuno očekivan odgovor, pun nervoze”.

- Oni nisu ni pokušali da pobiju makar jedan od 10 argumenata protiv izgradnje stadiona na Sportskom centru, koje smo, u prethodnom saopštenju, izneli. Nije nam, takođe, najjasnije kako neko iznošenje deset jakih argumenata protiv neke odluke može okarakterisati kao "neosnovanu kritiku", "kritiku radi kritike" i "bavljenje naprednjacima"? Konačno, nismo razumeli ni dobronameran savet da političke organizacije treba "da se bave sobom", s obzirom na to da politiku shvatamo kao bavljenje društvom i sredinom u kojoj živimo - kaže se u saopštenju PSG-a.

U ovom pokretu naglašavaju da nemaju “ni vremena, ni medijskog prostora da bilo koga podučavaju političkoj, pa i elementarnoj logici, pogotovo ne ljude koji su spremni da svoje političke protivnike najpre pretuku, a onda ih “optuže za nekakvo "ometanje glasanja", u montiranim političkim procesima, uz nezapamćenu zloupotrebu pravosudnih organa”.

Zbog toga što od gradskih vlasti nije moguće dobiti odgovore na primedbe iznete u vezi sa izgradnjom novog stadiona na Sportskom centru (“jer oni ni o čemu i ne odlučuju!”) PSG je pozvao stručnu javnost da se izjasni da li postoje elementarni urbanistički uslovi za izgradnju ovakvog “megalomanskog objekta”.

Konkretno, PSG je pozvao:

- rukovodstvo i stručni kadar novoformiranog JP "Urbanizam i izgradnja Vranja" da iznesu stručno mišljenje da li je odluka o izgradnji stadiona na Sportskom centru opravdana, racionalna, održiva, odnosno, da li ova lokacija ispunjava sve urbanističke uslove za izgradnju jednog ovakvog objekta;

- urbaniste zaposlene u nekadašnjem JP Zavodu za urbanizam, a sada u gore pomenutom javnom preduzeću, koji su učestvovali u izradi svih strateških dokumenata, planova generalne i detaljnih regulacija, da objasne javnosti po kom to strateškom dokumentu se gradi novi stadion u centru grada;

- sve inspekcijske službe i druge nadležne državne i organe lokalne samouprave, da se izjasne, u domenima svojih pojedinačnih kompetencija, da li predložena lokacija ispunjava sve zakonima i drugim propisima definisane uslove za novi stadion;

- sve arhitekte, inženjere, urbaniste, projektante, sve stručne Vranjanke i Vranjance, kojima je stalo do našeg grada, bez obzira na njihovu političku pripadnost, da slobodno istupe u javnost, iznesu svoje argumente, i za i protiv, izgradnje stadiona na Sportskom centru, u širem centru našeg grada!

Saopštenje je potpisano sa PSG Vranje.

SSB

Komentari

Pa kako da istupe ti strucnjaci kada se kriju ko mali misevi? Ne mogu da verujem da ljudi cute I ne zele da se suprostave ovim ludacima koji napravise od grada siptarsku kasabu. Da li je moguce da smo toliko oguglali I da nas nista ne interesuje? Ove neznalice ce jos malo da pocnu da ulaze u privatna dvorista I da tu rade sto im je volja. Ako dozvolimo da se na takvom mestu podigne takav objekat onda smo I mi isti kao I te bahate neznalice. Vranjanci izadjite I nedajte da nam uniste prostor za koji postoji projekat sa spirtskim sadrzajima za sve generacije.

Dobro zamišljena organizacija sa lošim kadrovima u Vranju

Najnovije vesti

Sajam Zaposljavanja