Prvi roman VOJKANA RISTIĆA

Roman «Engleski izdavač» Vojkana Ristića, novinara iz Vranja, stalnog dopisnika lista «Danas», objavila je izdavačka kuća «Čigoja štampa» iz Beograda.

Urednik knjige je dr Ratko Božović, profesor sociologije kulture, a recenziju je potpisao Zoran S. Nikolić, književnik iz Vranja.

- Pisac se bavio pojedincem, a ne kolektivom, za njegove junake podjednaku opasnost predstavljaju i strani neprijatelj i nacionalni korpus kome pripadaju - piše, između ostalog, u recenziji Zorana S. Nikolića.

Delo «Engleski izdavač» prvi je roman novinara Vojkana Ristića koji je do sada objavio 13 knjiga, kratkih priča i aforizama, a posebnu pažnju izazvala je Ristićeva knjiga «Ključevi» iz 2001. godine.

U ovom štivu autor opisuje svoje zatvoreničke dane u Okružnom zatvoru u Vranju u koji je dopao iz bizarnih razloga, a bez ikakve krivice, tokom NATO bombardovanja zemlje 1999. godine.

S. Kostić


Najnovije vesti

Novi poraz Radnika »

Surdulički Radnik još jednom je pokazao da nije prevladao trennutnu krizu, jer je u subotu na svom terenu izgubio od kru...

Dinamo: Idemo na pobedu »

Neće biti lako protiv Kolubare u Lazarevcu, ali na svaku utakmicu idemo na pobedu, rekao je na konferenciji za medije pr...
ZutoCvece