Prva POETSKA MIKROFONIJA

U prostorijama Galerije narodnog muzeja u Vranju u sredu uveče je održano književno veče Poetska mikrofonija na kome su dodeljene nagrade mladim pesnicima iz Vranja. Organizator književne večeri bio je lokalni portal Čaršija, a književnoj večeri prethodio je književni konkurs.

Prvim mestom nagrađena je pesma "Haron"pesnikinje Stefane Cvetković, studentkinje Filološkog fakulteta u Beogradu.

Drugo mesto pripalo je pesmi "Odličan početak" autorke Ivane Anđelković, a pesma Branislava Stošića "Njoj" nagrađena je trećim mestom.

Žiri koji su činili pesnici Stevan Milošević, Marija Ristić i Nemanja Stojković nisu imali nimalo lak zadatak u ocenjivanju 49 pristiglih radova. Radove su dobili nepotpisane kako bi ocenjivanje bilo nepristrasno.

Na književnoj večeri pohvaljene su i "Seta" Lidije Stošić, "Okvir" Ljubomira Stojanovića, "Prepoznaješ li sebe rođena" Dušana Mihajlovića, "Sačekaj me" Nebojše Stanojkovića i pesma "Oaza nakon pustinje" pesnikinje Tamare Stamenković.

Član žirija pesnik Stevan Milošević istakao je da ovaj konkurs ima za cilj podizanje svesti o kulturi u Vranju kroz prizmu poezije a kako bi se započelo uzdizanje kulture koja je na neki način zapostavljena, a pristigle radove ocenio je kao jako kvalitetne i emotivne.

Za prijatnu atmosferu bio je zadužen Vranjanac Đordje Popović koga je na gitari pratio Vladimir Ćuković.

Najnovije vesti

NIKA se VRAĆA u politiku »

Dragan Nikolić Nika, poznati advokat i raniji poslanik iz Vranja u čak tri mandata, nalazi se na 18. mestu izborne liste...
ZutoCvece