PROTIVPOŽARNA KORUPCIJA: Policiji poznat GLAVNI ČOVEK čitave operacije

S. A. (43) iz Vranja, odgovorno lice privatne firme za HTZ opremu i protivpožarnu zaštitu, mozak je afere vezane za hapšenja pripadnika Sektora za vanredne situacije u Vranju i glavni organizator osmišljene korupcije zbog koje ne prestaju hapšenja pripadnika pomenutog Sektora, saznaju InfoVranjske.

- S. A. poseduje «licencu nad licencama» kada je u pitanju zaštita od požara. Mada tehnolog po struci, isposlovala je tu licencu i bila «jača» u hijerarhiji licenci u ovoj oblasti od svih pripadnika Sektora za vanredne situacije koji, čak i da su hteli, zakonski nisu mogli da je zaobiđu u postupku davanja saglasnosti i potpisa na elaborate za zaštitu od požara - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po ovom izvoru, «S. A. je kontrolisala sve tokove novca prema svom preduzeći i obratno, prema pripadnicima Sektora za vanredne situacije»!

- Ona je ostvarivala ogroman profit od privrednih društava za elaborate za zaštitu od požara na koje je davala saglasnost i davala svoj potpis, a za uzvrat, pripadnicima Sektora za vanredne situacije davala «siću» u iznosu od par hiljada evra do 10.000, sve preko uhapšenog D. J, budući da su oni sva ta društva navodili da se obraćaju njenoj firmi - ističe sagovornik InfoVranjskih.

Policijska uprava je podnela krivičnu prijavu protiv S. A. zbog krivičnog dela davanje mita.

Zbog mita i korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su najpre S. I, D. J, M. M., a zatim i V. T. Koji je rukovodilac tog Sektora.

S. Kostić

Najnovije vesti

Desnica razara JS širom okruga »

Srpska desnica zaokružila je u sredu formiranje stranačkih organa u Pčinjskom okrugu, formiranajem odbora u Preševu i Bu...

Donacije za načelnika PO SPISKU »

Info Vranjske nedavno su objavile vest da je zaposlenima u Sektoru za vanredne situacije, računajući tu i vatrogasce, od...
Sajam Zaposljavanja