Protesti u Srbiji: Desničari oteli građanima miran protest

«Desničari su oteli Beograđanima miran protest», izjavila je za Novu S Gordana Suša, poznata srpska novinarka, konsternirana nasiljem ispred Skupštine Srbije, gde su se ekstremni demonstranti sukobili s policijom i pokvarili mirne proteste građana Beograda u petak uveče u centru prestonice.

Najveći broj građana na protestu u Beogradu je «pročitao» režiju nasilja na demonstracijama i nije ulazio u sukobe sa policijom, ali su na stepeništu srpskog parlamenta «proradili spavači», kamenujući kordon policije koji je odgovorio suzavcem i krenuo na ekstremiste.

U sukobima ekstremnih demonstranata sa policijom povređeno je 19 ljudi, a isto toliko je uhapšeno na demonstracijama u Beogradu.

Za dva dana demonstracija, po rečima glavnog urednika Bete Dragana Jajića, povređeno je petoro novinara, a na zgradi republičkog parlamenta razbijena su stakla na vratima i prozorima.

Struktura demonstranata na ulicama Beograda bila je šarolika, od levičara i desničara, protivnika 5G mreže i mikročipova, do ekstremista, ali je ohrabrujuće što je najveći broj demonstranata mirno protestovao protiv aktuelne vlasti, vidno distanciran od izazivača nereda.

Protesti protiv aktuelne vlasti održani su osim u Beogradu i u više gradova Srbije, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Leskovcu i Vranju.

U navedenim gradovima nije bilo sukoba demnstranata sa policijom, osim što je u Novom Sadu policija sprečila građane da blokiraju autoput Beograd – Novi Sad, a u Kraljevu su snage reda obezbeđivale prostorije Srpske napredne stranke.

Izjave predstavnika aktuelne vlasti povodom demonstracija od petka bile su uzdržane, ali i stereotipne u smislu nedistanciranja nereda od mirnih demonstracija u Beogradu, pozivanja na epidemiološke mere zabrane okupljanja više od 10 ljudi i traženja zavere protiv države, što u aktuelnoj katastrofi Srbije dovodi do podsmeha u javnosti koja više neće i ne želi da proguta «opšte istine, u stvari, pojedinačne laži» vladajućeg režima!

S. Kostić

Komentari

Ove napade je organizovao Vučić da bi degradirao narod sa huliganima i da svali sve na narodna leđa. Svi znamo da su huligani njegovi navijači i plaćenici koji lome bacaju molotovljeve koktele i još i suzavce. A na policajce i kamenice i sve ostalo. Ali neće mu uspeti mora pasti. I SVI LOPOVI oko njega.

PROVALJENE SU SVE NJEGOVE PODLE IGRE.
Takvi su mu i Djedovi bili...

Najnovije vesti

Napadnut sajt Info Vranjskih »

Portal Info Vranjskih napadnut je u utorak oko 13 časova i nije radio naredna dva sata. Uspešnom akcijom naših veb maste...
ZutoCvece