Protest zbog direktora u Surdulici

U utorak je u Surdulici grupa građana u prisustvu narodnog poslanika Novice Tončeva, uličnom akcijom, izrazila je nezadovoljstvo zbog smene Vladice Nikolića.

Ministarstvo prosvete je prošle nedelje tokom trajanja završnih ispita razrešilo dužnosti direktora škole, a đaci su poslednji dan dobili novog v. d. direktora.

- Ovo je presedan da je Ministarstvo prosvete donelo ovakvu odluku za vreme polaganja mature. Grubo i bez poštovanja jasnih pravila o prekidu radnog odnosa, Vladici Nikoliću je onemogućeno da nastavi da radi svoj posao u kome se dokazao i pokazao kao častan, vredan i sposoban čovek. Njegova jedina mana je što podržava “pogrešnu” partiju i njene ideje. Žao mi je što je gospodin Šarčević sa pozicije ministra prosvete, a na inicijativu lokalnog vođe naprednjaka Bosketa, povukao ovaj sraman potez. Ministar Šarčević je bio u Surdulici na otvaranju sportske hale, a u školi se na licu mesta uverio u rezultate rada direktora škole. Nije mi nepoznanica Bosketova beskrupuloznost, ali neverovatno mi je da jedan neuk i neobrazovan čovek, bez pokrića u radu i obrazovanju može da ima takav uticaj na ministra – izjavio je Novica Tončev, narodni poslanik.

Za sada nema naznaka da bi protest mogao biti ponovljen niti pak, da bi odluka Ministarstva mogla biti pomištena.

Komentari

Србијом харају неписмени,одосмо у пакао.

Sramna odluka ministra Sarcevica. Smena direktora bez i jednog razloga. Jos sramnije sto to radi covek koji je sa laznom diplomom. Hir jednog konobara.

Ne znam kakav je bio bivsi direktor, a kakav je sad. Znam da su skole kao i bolnice pod ingerencijom Ministarstva, tako da direktore postavlja Ministarstvo, a ne lokalna samouprava. To sto je radjeno u surdulici je presedan. Pa kad SPS osvoji vecinu u Skupstini nek postavlja svoje direktore u skolama i bolnicama! Pa sto u lokalnoj samoupravi ne sede iz SNS-ke, pa ne mogu zato sto nemaju vecinu, tako isto i SPS ne moze da sedi na poziciji direktora skola i bolnica jer nema vecinu u Parlamentu.

A ja budala mislio da je bitna strucnost i da se pitaju nesto i roditelji....

Ako ćemo o stručnosti Jasmina Blagojević je prava osoba za direktora , najbolji student i nekada najbolji biolog na nivou cele Jugoslavije

Da li si svesna šta pričaš?! Ma kad je neko uspešan, pošten, častan, sposoban zašto ga smeniti?! Zašto???!!! Pa nigde
tako nećemo stići, uvek ćemo biti naopako i ne uspešno društvo dok se tako bude radilo. Stvarno nema smisla da se tako radi. I zapamtite taj kako ga već zovu bosanac je obična vucibatina! Mislite da zna šta radi i da li je svestan da će bahatošću, osvetiljubivošću i zloupotrebom moći jug Srbije upropastiti.

Uopste nas ne zanima sta vi imate da kazete. Daj boze da vam uskoro vidimo ledja.

Novica je tog Vladicu postavio za dirrktora, a isterao prethodnu direktorku. I on je politicki to odradio!

Odluka je stigla iz Ministarstva ne znam zašto se bune?!!!

Najnovije vesti

ZutoCvece