PROTEST ispred Skupštine zbog MEŠETARENJA novcem građana

Za utorak 13. februara u podne ispred zgrade Skupštine Grada Vranja organizacije koje se bave zaštitom životinja najavile su protest, a povodom odluke Gradske uprave da u 2018.godini plati 4,5 miliona dinara  privatnoj firmi „Avenija MB“ na ime usluga hvatanja, transporta i smeštaja  ilučnih pasa.

- Poslednji potez gradske vlasti je samo još jedan u nizu loših postupaka  na koji se grad Vranje godinama unazad bavio pitanjem  napuštenih pasa , površno i van zakonskih okvira trošeći javni novac namenjen za njihovo zbrinjavanje - kaže se u saopštenju potpisanom od više organizacija za zaštitu životinja, koje za krovnu organizaciju priznaju „Koaliciju za život“.

Iz ove koalicije smatraju da bi prihvatanje predloga  civilnog sektora  „nesumnjivo doprinelo smanjenju troškova i u domenu zbrinjavanja napuštenih i u delu plaćanja milionskih odštetnih zahteva za ujede i otvorilo bi put za pomoć od strane mnogobrojnih donatora“.

- Podsećamo da je Vranje formiralo službu zoohigijene u okviru JKP „Komrad“ , ali nije izgradilo prihvatilište gde bi se napuštene životinje zbrinjavale, već je u tu svrhu korišćen objekat prihvatilišta Veterinarske stanice Vranje u Davidovcu čak i onda kada taj objekat nije bio registrovan pri Upravi za veterinu - navodi se u saoštenju.

TEŠKO MEŠETARENJE oko zbrinjavanja ULIČNIH PASA u Vranju

U ovom dokumentu se podseća da je u septembru 2017. Gradsko veće Vranja donelo Program  kontrole i  smanjenja populacije  napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Vranja, u kome je između ostalog „potvrdilo da  služba zoohigijene poseduje i dovolјan broj zaposlenih,  a i opremu za obavlјanje zoohigijenskih poslova“.

Isplaćeno 4,5 miliona za ujede pasa lutalica

- Umesto da sa organizacijama civilnog društva napravi kvalitetan plan sterilizacije i kastracije životinja kod vranjskih veterinara, nakon hvatanja od strane lokalne zoohigijenske službe, i istovremeno radi na izgradnji prihvatilišta, grad je odlučio da u 2018 godini 4,5 miliona dinara plati privatnoj firmi „Avenija MB“ na ime usluga hvatanja, transporta i smeštaja  pasa.

Konkursna dokumentacija i tehnički uslovi u njoj bili su takvi da je odmah bilo jasno da se ova javna nabavka sprema za poznatog ponuđača.  Obzirom da se povratak 1339 naplaćenih  pasa na lokacije sa kojih su uzeti i ne spominje, jasno je da će u ovom poslu profitirati privatna radnja za čišćenje i ostale usluge u polјoprivredi „Avenija MB“, a da će stradati psi i budžet grada - navodi se u saopštenju.

Iz „Koalicije za život“ na kraju napominju da su prinuđeni da organizuju  protest, „u želji da se zaštite životinje i skrene pažna građanima kako se njihov novac troši“.

I pse ubijaju, zar ne

Komentari

Koji bre protesti. Kakva čuda. Od vranjanaca ništa nas ne može iznenaditi. Dovoljno govori njihovo ne-zadovoljstvo kada se ugasiše Vranjske novine. Takvo Vranje, vranjanci su doveli ove nepismene ljude da nam vode politiku i troše društvene pare. Pa šta sada hoćete. Vi se istaknite kada dodju izbori. Tada se pokažite koliko je vaš patriotizam da se Vranje bude vranjancima a ne ovim novokomponovanim naprednjačkim diletantima koji imaju falsifikovane i kupljene diplome. Po narodnoj "kasno Janko stiže na Kosovo polje".

Samo krivicne prijave, mediji i drustvene mreze. Da se pokrene i ukljuci sto veci broj ljudi. Ne da Aritonovic pod velom tajne sto pre potpisuje ugovore i nasim parama placa radnike iz Beograda, Nisa, Vrnjacke Banje, dok nade otpusta i bolesne ostavlja na ulicu....dole vlast !!!

Najnovije vesti

ZutoCvece