PROSEČNE ZARADE: Surdulica i dalje na liderskoj poziciji

Sa prosečnom majskom zaradom po zaposlenom od 49.278 (419 evra), Surdulica je i dalje lider u Pčinjskom okrgu, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Vredno je zabeležiti da su Surduličani sa 14,0 imali najveći realan rast zarada u maju ove u odnosu na maj prethodne godine.

Na lestvici zarada slede Vranje sa 48.507 i Vladičin Han 48.095 dinara.

No, i ove zarade spadaju u kategoriju najnižih u Republici Srbiji i daleko su od obećanih 500 evra po zaposlenom.

U analiziranom mesecu najmanje su u Pčinjskom okrugu primali zaposleni u Preševu (44.406) i Bujanovcu (43.921 dinar).

Recimo na kraju da je grad Vranje u kategoriji 29 gradova u Srbiji na 25. mestu i da su iza njega: Jagodina ( 48.147), Prokupljej (47.912), Novi Pazar (47.073) i Leskovac ( 46.808 dinara).

NIV

Komentari

Jedini list koji objavljuje istinu i bez cenzure.I što se sada ostali mediji ne bave time nego kako je NOVICA kabadahija.Neka dodju ti mediji da vide šta je predsednik NOVICA uradio i šta će tek biti uradjeno od donacija do infrastrukturnih objekata.Pokusavaju na silu da preotmu grad koji je postao mali RIM

Naravno da je prosek plate veći kada se u Djerdap uslugama zapošljavaju pripadnici sekte na izmišljenim radnim mestima, kao što su "zalivanje cveće" a to važi i za zimski period... A u stvari se bave medijskom hajkom i pljuvanjem Tončeva... Inače šta bi drugo kad pametnijeg posla nemaju!

Jos kad bi imali podršku vlade RS onda bi prosek bio jos vece,ovako Novica donosi Boske odnosi.

Koji crni prosek vi racunate? Prosek plata koji dobijaju radnici elektrane? Sto cutite o platama trgovaca 12-15000 ili radnica koje mesecno ciste za 10000? Da li na taj prosek mislite?

Najnovije vesti

ZutoCvece