Promocija Bosilegrada u Beogradu

U Beogradu je danas otvorena izložba „Bosilegrad nekad i sad – Međunarodni dečiji Uskršnji festival“, koja se prvi put organizuje u glavnom gradu, u prostorijama EU info centra.

Izložbu su pripremili predstavnici delegacije Evropske unije (EU), Udruženje „Grupa liberalnih, ambicionznih i solidarnih“ i EU Info centar, a građani će imati priliku da se upoznaju sa prošlošću i sadašnjošću Bosilegrada, duhovnošću, tradicijom i običajima, sa životom i delima poznatih meštana ove opštine.

Izložbu su otvorili Marina Rakić, savetnica za informisanje EU info centra, Aleksandar Dimitrov, glavni organizator dečijeg Uskršnjeg festivala, Radko Vlajkov, ambasador Bugarske i košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović, glavni promoter festivala za 2017. godinu.

Dečiji uskršnji festival orjentisan je na promociju interkulturalnosti i negovanja kulture zajedništva i dijaloga kroz igru i kulturne aktivnosti.

Festival traje sedam dana, a u programu učestvuje oko 700 dece iz Bosilegrada, okolnih mesta,  regiona i drugih gradova Srbije, kao i Makedonije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine, Grčke itd.

D. Pešić

 

 

Najnovije vesti

ZutoCvece