PROHOR PČINJSKI ponovo PUST

Prema nezvaničnim informacijama, monaško bratstvo manastira Sveti Prohor Pčinjski napustilo je ovaj manastir, prenosi vom.rs.

U manastiru je ponovo došlo do sukoba vladike i monaha, koji se manifestovao tako što je najmlađem monahu, koji je trebalo da preuzme manastir, vladika Pahomije dao kanonski otpust.

Svi ostali, još dva monaha i četiri iskušenika, krenuli su za svojim predvodnikom i vratili se u Beograd, odakle su i došli, a manastir je ostao pust.

Eparhija vranjska se ovim povodom nije oglašavala.

Podsećamo da je marta prošle godine Igumanija Stefanida napustila ovu najveću svetinju na jugu Srbije i eparhiju vranjsku, a za njom je krenulo čitavo sestrinstvo.

O ovome su Info vrajske pisale najpre jedine, a onda prve u Srbiji, a tekst na tu temu možete videti ovde.

SSB

Komentari

Тај млади монах вероватно није хтео у Пахомићеву спаваћу собу.Манијак у мантији и остала босанска братија(није искључено и да има ратних злочинаца)која пељеши по југу Србије и паре шаље шефу клана Качавенди.

Vladika trazio im zadnjicu.

Vranjanci ustajte već jednom

Od kada mi to pričamo da je to ološ i treba ga najuriti iz Pčinjskog okrug i sve njegove.

Lopov ima račun ogromne pare u Grčku i Bosnu. Istina.

Molim se bogu za zdravlje Patrijarha Irineja. I svom sveštevstvu SPC da Pahomija vranjskog vladiku, sklone što pre iz eparhije vanjske. On svojim činjenje uništava vranjsmu eparhiju. Ja o njegovom ponašanju kao ver ik ne mogu i ne želim da komentarišem. To može da uradi samo SPC. Zato molim da to što pre rešite, a mislim i da je već kasno... Ne može celo bratstvo da bude uvek krivo, jedino da u pravu bude Pahomije. MOLIM ZA BOŽJI RAZUM.

Simo on je bolan čovek!

Ma daj da se organizujem o i mi narod da najurimo ovog govnara. Što pre vć sutra. Širi dalje

Simo nista nije bolji ni nas patrijarh, pitaj malo ljude kakav je bio I sta je radio dok je bio u Nisu. A da je bolji sklonili bi ovo zlo od vladike koji ovde radi sta hoce godinama. U velikim smo mi problema gde god da se okrenemo, drzava nam je u haosu. Mladi beze sa svog ognjista I nikoga to ne interesuje. Gde je tu crkva da postavi pitanje politicarima a ne da im daje legitimitet a vide odlicno sta se ovde radi.

Isti je i taj

Najbolje sad Nesija I Gonzija da posaljete u manastir dva debila koja finansiraju tu nesrecu od vladike. Oni sredise grad mozda ce I manastir.

Ja sam po struci inženjer, ali nije mi jasno da Crkva toliko godina zaobilazi ovog čoveka, ja verujem da on parama sve plaća. Samo bih pitao da li jedan čovek kao ovaj vredi toliko da niko mu ništa ne može, ali Vrh Crkve ćuti a vernici i nevini ljudi stradaju. Neka urade anketu u gradu pa će videti šta vernici misle o Pahomiju i drugima u Vranjskoj eparhiji. Pozdrav.

Citas li Pahomije citas li

Ovde je napisano da i patrijarh nije ni[ta bolji od Pahomija je tačno. Konspirativno ime patrijarha u Prizrenu je bilo Gavra pandur. Pametnom dosta. Čak mislim da je i izbor bio namešten samo da se ne izabere Amfilohije. Služba je sve to namestila.
Ako bi narod-vernici došli ispred eparhije da demonstriraju i traže odlazak penzionera Pahomija mislim da bi intervenisala policija protiv naroda. Pahomija su doveli u Vranje jer je tu narod najljigaviji, najponizniji, najtrpeljiviji i da će tu dobro da proživi što se pokazalo kao tačno.

Pored njega treba u kompletu najuriti i one njegove bosanske debilčine koji su se "namnožili" u onoj crkvenoj ulici, rade šta im je volja a pored tebe prodju pognute glave.Ugojili se kao veprovi, jedva hodaju a šatro poste svaki dan.Uobraženi bumbari na čelu s pahomoja, celu eparhiju su uništili i pokrali. Eee moji sugradjani, šta smo doživeli.

To im je dozvolio stric Pahomije i ujak Pahomije.

Sve je to mafija , pocev od Irineja. Bagra sto se krije iza mantije. Naravno cas izuzecima koji od navedenih nastradajy.

Najnovije vesti

Raskopali TEK ASFALTIRANU ulicu! »

Da vlast u Vranju zaista ne zna šta radi i da polako iz ruku pušta dizgine vlasti pokazuje i najnovija situacija u ulici...

Vranjanci bolji od Kraljevčana »

Rukometni klub Vranje 1957 u devetom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» savladao je na svom parketu ekipu Metalca iz Kral...
ZutoCvece