Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo

Vanraspravno veće veg suda u Vranju opet je produžilo pritvor na vremenski rok do trideset dana prema V.I. (64) i M.I. (54), iz vlasinskog sela Klisura kod Surdulice, zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo ubistvo.

Prema ranijim navodim Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju, oni su osumnjičeni za ubistvo G.S. iz istog sela.

VJT je, nakon što su saslušani u pretkrivičnom postupku, donelo naredbu o sprovođenju istrage.

- Naredba je doneta zbog osnova sumnje da su kao saizvršioci učinili krivično delo ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 33 KZ, i to na taj način što su dana 30. septembra 2016. godine, oko 16.30 časova, u selu Klisura u mahali Grandžina, na seoskom zemljanom putu u šumi, nakon kraće rasprave i tuče ovoga navodno ubili drvenim štapovima.

Sumnja se da su ga više puta udarili u predelu glave, i to osumnjičena I.V. drvenim štapom dužine oko 140 cm, prečnika oko 3 cm, a osumnjičeni I.M. motkom dužine oko 150 cm, prečnika oko 5 cm, koju je predhodno izvukao iz ruku sada pokojnog G.S, kao i kamenom veličine oko 15 cm h 26 cm, te su mu tako naneli teške telesne povrede opasne po život od kojih povreda je oštećeni na licu mesta preminuo – objavilo je VJT.

Predistražni postupak o ovom slučaju je još uvek u toku i čekuje se odluka VJT o eventualnoj optužbi.

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece