PRIVATNICI traže da se VLAST DOZOVE PAMETI

U akciji spašavanja svojih dugogodišnjih biznisa, vlasnici montažnih objekata po Vranju uputili su javno pismo Gradskoj upravi kojim se traži prepispitivanje odluke Grada o razmetanju kioska po Vranju.

Javno potpisivanje ovog zahteva Grradskoj upravi održano je u sredu U Beogradskoj, u samom centru Vranja.

Vlasnici montažnih objekata, koji su praktično zakupili gradsku zemlju, neki od njih i decenijama, i na njoj podigli kioske, ili, kako ih vlast zove, montažne objekte, opomenuli su da bi egzistencija čak oko 300 ljudi bila ugrožena ako bi Grad nastavio po svom u ovoj oblasti.

Podsetimo, Grad je doneo odluku o uklanjanju montažnih objekta, i to uveliko radi po Vranju, potom sledi pravljenje novih, ali u vlasništvu Grada, pa njihovo izdavanje onome ko da više.

Gradsko veće zasedalo je rano ujutru u četvrtak, a jedna od tačaka svakako će biti i ovaj zahtev malih privrednika iz centra Vranja.

Vlasnici vranjskih kioska prilično su jasni u svom pismu, jer se od vlasti traži najpre da odobri dodatni petogodišnji period zakupa u kome će se preduzetnička delatnost zakupaca prestrukturirati, da se obnove ugovori o zakupu i da se preispita i odloži primena Plana postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji Grada Vranja.

Vlasnici kioska, kao zakupci gradskog zemljišta, podsetili su i da su, u najvećem broju, kiosci na ulicama od zadnje decenije prošlog veka, i da do sada nikome nisu smetali.

Komentari

Zar ne vidite da ih ne interesujete.Daleko su izbori i ne trebate im.Dobili su naredbu i skloniće vas i da im oko ne trepne.Bitno je da su vlast,da im se može.Ni u svojoj kući nisu smeli da lupnu šakom o sto ali sada mogu da vam i bubreg izvade ako treba.Gde god su došli,firma je pred stečajem ili nelikvidna.Anarhija,strahovlada,bahatost i primitivizam, odlikuje gradsku vlast.Ne zaboravite , i SNS i SPS su u simbiozi,zajedno odlučuju.Neznanje skupo košta ovaj grad,narod i zemlju.

Najnovije vesti

BANJKA najlepša BANJČANKA »

Sanja Cvetković (20) iz Vranjske Banje pobednica je ovogodišnjeg takmičenja za „Mis Karanfil devojče“, na manifestaciji...

RADNIK u seriji poraza »

Surdulički Radnik izgubio je u 5. kolu Super lige Srbije na gostovanju u Inđiji sa 2:1, i tako vezao treći uzastopni por...

Od nedelje ponovo TROPIKANA! »

Temperature vazduha u vranjskom kraju počele su da rastu od subote 17. avgusta, u nedelju će dostići 31 stepen, ali od p...
ZutoCvece