Pritisci na sud zbog radnih sporova

Lokalne političke strukture, gradska vlast i ovdašnji funkcioneri vladajuće SNS, vrše diskretni, ali i permanentni pritisak na Osnovni sud u Vranju zbog radnih sporova koje vode i uglavnom dobijaju presude u svoju korist zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama, otpušteni uglavnom nezakonito od strane funkcionalno nepismenih direktora iz establišmenta lokalne vlasti, saznaju InfoVranjske iz izvora u vranjskom pravosuđu.

- Otpušteni radnici uveliko u svoju korist dobijaju presude Osnovnog suda, jer su otpušteni mimo važećeg Zakona o radu i zbog bahatosti i nepismenosti onih koji su odlučili da im bez pravno valjanih razloga uruče otkaze ugovora o radu, pa su na putu da ostvare izuzetno veliku materijalnu korist, što poslednjih meseci uzrokuje pojačavanje pritisaka na sud od strane političkih struktura -, navodi sagovornik InfoVranjskih iz lokalnog pravosuđa.

Izvor portala najpre pominje pritiske iz Gradske uprave.

- Vodeće ličnosti Gradske uprave, izuzimajući gradonačelnika Slobodana Milenkovića i njegovog zamenika Nenada Antića, za koje sam obavešten da nisu vršili nikakve pritiske na sud, vrlo suptilno pritiskaju lokalno pravosuđe, svesni da gube gotovo sve radne sporove sa bivšim radnicima, zbog čega će se na udaru naći ionako uzdrman budžet Grada kada presude u korist radnika postanu pravosnažne -, tvrdi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, međutim, direktori javnih preduzeća i ustanova vrše takozvani «posredni» pritisak na sud, jer već gube radne sporove sa bivšim radnicima.

- Oni to rade tako što zatraže pomoć najuticajnijih funkcionera vladajuće stranke, pa ispada kao da sa tim pritiscima na pravosuđe nemaju ništa, ali iščekujući da vodeće ličnosti za njih oposle povoljniju poziciju u sudskim sporovima, a oni pritom nisu uprljali ruke, svesni da su pritisci na pravosuđe udar na pravnu državu, te mogu naići vremena kada će sve to morati debelo da se plati -, objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, na svim konferencijama za medije, Stojadin Stanković, predsednik Osnovnog suda u Vranju, negirao je da političari vrše pritisak na ovaj sud ne samo u oblasti radnih sporova, već i drugim sudskim predmetima.

Komentari

Anta je glavni krivac za otpustanja radnika u gradskoj upravi i preduzecima.Pa mu je i to bilo malo,pa je nastavio da otpusta ljude iz privatnog sektora unistavajuci ih na sve moguce nacine.Taj bolesnik nije svestan da ce ga pravda stici kad tad.Boga je opljačkaja sa ženu mu.Boga miloga.Alkoholicar neviđeni

Stãnîslave bé . Ne znajem , koj si ?! Ovaj tvoja pisanija , neje b'š k'svestna ... pri tebe li ti je butilka ? Drž' gu čvrsto s'obe šape ! Ne zevaj kr'z njum ! Mlogi ti se priviđav i ne znaješ kogà će fatiš . I ŠTO ĆE FATIŠ !!!

Predsednik suda ne prica istinu,neka objasni sta radi kod njega u kancelariji,direktorka Poreske uprave Vranje-Sladjana,kad uveliko traje radni spor izmedju Poreske i ostecene strane!!!

Tako je Anta i maloumni Ariton oni su najvece zlo, mada nista nije bolji ni onaj lipcani Gonzi.

Ne samo da vrse pritisak na sud zbig radnika Gradske uprave,vrse pritisak na sud svuda gde su nezakonito otpustili radnike.Tako Nusucev poslanik Slavisa Bulatovic, permanentno vrsi pritisak na sud zbog radnika koji su tuzili skolu u Banju i na taj nacin zastiti nepismenu i kriminalnu ditektorku skole.I na Divlji zapad se je vise postovao zakon nego sto se danas postuje u Srbiji.Gradjani zbog nesigurnosti u pravnu drzavu,pocece sami da sprovode zakon i bice IZNAD ZAKONA.

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece