Pritisci na inspekciju rada u Vranju

Republička inspekcija rada u Vranju poslednjih meseci stalno je pod latentnim, ali upornim pritiscima vlasti kada su u pitanju rešavanja radničkih zahteva, posebno onih koji su sindikalne prirode, saznaju InfoVranjske iz izvora bliskih Gradskom odboru SNS i Gradskoj upravi.

- Vlast stalno stavlja do znanja inspekciji rada da svojim rešenjima na radničke zahteve ne ljute poslodavce, jer, zaboga, oni treba da investiraju i otvaraju nova radna mesta, pa i ako se nekada ogluše o važeče zakone, to mora da se progleda kroz prste-, tvrdi sagovornik InfoVranjskih iz GrO SNS.

Izvor InfoVranjskih iz Gradske uprave, međutim, pruža detaljnije i «pikantnije» činjenice o pritisku vlasti na inspekciju rada u Vranju.

- Insistirajte, savetuju vlasti inspekciju rada, da radničke zahteve i prijave na račun poslodavaca rešavate medijacijom, tražite od radnika da svoje nesuglasice sa poslodavcima rešavaju kroz dijalog sa njima, a po potrebi, oglašavajte se nenadležnim u delikatnijim slučajevima, pa radnike upućujte na sudske parnice- , navodi sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave u Vranju.

Podsećamo, po navodima iz sindikalnih izvora tokom tekuće 2018. godine, «inspekcija rada u Vranju se u sve većem broju radničkih slučajeva u odnosima s poslodavcima oglašava nenadležnom, sve više se ne meša u svoj posao, što za rezultat ima drastično povećanje broja kršenja radničkih i sindikalnih prava i odredaba Zakona o radu».

Komentari

Inspekcija rada? Jedna od vecih bruka grada Vranja. Plasljivci i poltroncici. Grad je pun radnika na crno, nista ne resavaju po pitanju zalbi i obracanja radnika. Dno.

Ta sluzba da se hitno zatvori i najure ti neradnici,ceo dan zuje po gradu.i nista ne rade a i samo da ih nesto neko pocasti ima izuzetaka ali retko.

Нацизам+робови=снс

Najnovije vesti

AluTerm plus