PRIJAVE PROTIV MENADŽMENTA ZC: Jedno tužilaštvo ODBIJA, drugo USVAJA

Medicinska sestra Danijela Cvetković podnela je krivičnu prijavu protiv menadžmenta Zdravstvenog centra, zbog nepoštovanja organizacije rada Dečje kovid ambulante, o čemu smo već pisali.

Prijava podneta 23. decembra 2020. godine, mesec dana nakon isteka roka koji je inspekcija rada Zdravstvenom centru dala da otkloni sve nepravilnosti i spreči utuženja zaposlenih, kao i krivično gonjenje.

Međutim, zamenica tužioca Emilija Tončić 27. aprila 2021. odbacuje krivičnu prijavu kao neosnovanu, jer „svi prijavljeni kažu da nisu namerno ni svesno kršili zakon, već su se pridržavali instrukcija Ministarstva zdravlja“.

Nakon prigovora na ovu odluku, nadležno Više javno tužilaštvo u Vranju iznelo je drugačiji stav po ovom pitanju.

Ovo tužilaštvo ocenilo je da, što se tiče zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica, stvarnu nadležnost imaju samo posebna odeljenja Viših javnih tužilaštava za suzbijanje korupcije.

- Obrazloženje rešenja o odbačaju krivične prijave, po pitanju odlučnih činjenica ostavlja nejasnim zbog čega nije bilo moguće ispitati zakonitost. Izdaje se obavezujuće upustvo OJT da stavi van snage rešenje o odbačaju krivične prijave – navodi se u obrazloženju odluke VJT.

Navodne malverzacije koje su prijavljene tužilaštvima odnose se na nepoštovanje radnog vremena i neisplaćivanje zarada zaposlenima u dečjoj kovid ambulanti.

Neformalno, u više navrata, radnicima je preporučeno da tuže Zdravstveni centar i na taj način dobiju novac za prekovremeni rad i ostale beneficije koji su imali drugi zaposleni u kovid sistemu, jer rad u dečjoj kovid ambulanti nije tretiran kao rad u kovid sistemu. Direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić nije se libila da to izjavi u iskazu istražnim organima.

Prijava je podneta protiv direktorke ZC dr Ljiljane Antić, upravnika Bolnice dr Nikole Popovića i tadašnje upravnice Doma zdravlja dr Jadranke Ajanović.

NIV

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece