Prevoz ukida srpsku nastavu u Preševu

Ukidanje đačkog prevoza od Vranja i Bujanovca do Preševa za učenike Tehničke škole na saobraćajnom smeru preti da ukine nastavu u ovoj školi za srpske đake, javlja portalu InfoVranjske izvor iz Preševa.

- Prošle školske godine srpske đake iz Vranja i Bujanovca, koji pohađaju Tehničku školu u Preševu saobraćajnog smera i profesore ove škole, obavljala je firma «Ivicaprevoz» iz Vranja, jer nije bilo prevoza «Kavim Jedinstva» od početka epidemije korone. Od ove godine, jedan profesor Vranjanac, koji predaje u ovoj školi, insistira da se ukine prevoz đaka i profesora, a da on to obavlja svojim kolima - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «đaci putnici to ne prihvataju i spremaju se da napuste školu».

- Taj profesor želi dodatno da zarađuje i bude ilegalni taksista, pa đacima i profesorima nudi polazak u 6,10 ujutro i povratak posle 15 sati, što je nepovoljnija varijanta za putnike u odnosu na «Ivicaprevoz», jer «krade» vreme i učenicima i profesorima. Za divno čudo, direktor škole Albanac podržava Jovića i time doprinosu ukidanju srpske nastave - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala na kraju upozorava «da Jovićeva ideja o smerovima u srpskoj nastavi takođe preti da ukine nastavu na srpskom jeziku».

- Od ove školske godine, samo u nastavi na srpskom jeziku saobraćajni smer zamenjuje se smerom za negovateljice trećeg stepena, što đaci u srpskoj nastavi ne žele, pa i to predstavlja pretnju ukidanja nastave na srpskom jeziku - gnevno zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Кавим-јеврејска фирма...израел признаје непостојећи космет,а превоз за Србе до Прешева се укида. Све потписано код Трампа.

Javna tajna je da profesor iz Vranja steluje prevoz i od tog posla uzima deo novca.
Kucu u naselju Raska je sredio po svim visim standardima a na stetu ucenika i roditelja.
U ovoj drzavi sve se zna i sve se cuti.Narod iz dana u dan vise ispasta.
Dal sno dotle dosli da nam decu i buducnost zavisi od jedne osobe sklone mandrama i reketiranju ???
Kuda vodi ovaj sistem ???

Kavim jedinstvo služi za pranje para ništa drugo rukovodstvo sa osnovnu skolu direktor goran mucko nezna dve rečenice da sastavi dizi se narode i sve proterati

Najnovije vesti

ZutoCvece