PRESHEVA.COM: Vlast prikriva koalicionu krizu, izbori sve izvesniji

Skoro će proteći dva meseca kako predsednik Skupštine opštine Preševo nije sazvao nijednu sednicu parlamenta, piše u analizi političke krize portal Presheva.com.

Peta sednica, poslednja zakazana, nije održana zbog nedostatka kvoruma za rad, a time je ujedno otvoren put ka novim lokalnim iborima u ovoj opštini.

Ovaj portal na albanskom navodi da je šest meseci 2017. godine proteklo uzaludno, jer je „izostala realizacija mnogih programa i projekata koji su ranije usvojeni u skupštini“.

Konstatuje se da je takav zastoj u radu skupštine „u suprotnosti sa predizbornim obećanjima vladajućih stranaka“.

Vladajuća koalicija, sastavljena od odbornika Partije za demokratsko delovanje (PDD), frakcija iz Demokratske partije Albanaca (DPA), Demokratske unije doline (DUD) i Demoratske alternative (DA), još nije zvanično potvrdila skupštinsku krizu„maskiravši ovo stanje političkom propagandom o navodno nesmetanom funksionisanju izvršne vlasti“, piše „Preševa“.

Spekuliše se da je skupštinska kriza „posledica političkih mahinacija i manevrisanja PDD-a Rize Halimija“, nakon napuštanja koalicionog partnerstva sa Alternativnom za promene (AP), radi stvaranje druge skupštinske većine dodajući i stranke iz tadašnje opozicije.

Iako je od ustoličenja gradonačelnice Ardite Sinani (PDD) nova skupštinska većina proklamovana kao stabilna vlast, ipak samo posle četiri meseca „aktuelna koalicija je u rasulu“, konstatuje „Preševa“.

Krajnji rok za sazivanje skupštinske sednice je 24. avgust 2017. godine, a ukoliko se ne ispoštuje taj rok, otvoriće se put ka prevremenim lokalnim izborima u opštini Preševo.

I.V.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece