PREOKRET: Manasijević ostaje direktor Arhiva

Borivoje Manasijević, aktuelni direktor Istorijskog arhiva u Vranju, ostaje na ovoj funkciji do leta naredne godine, ali sa izgledima da ponovo bude izabran i za naredni mandat, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.

- U spekulacijama oko izbora nove ličnosti na mestu direktora Istorijskog arhiva, zaboravlja se ili zanemaruje činjenica da mandat sadašnjeg direktora Manasijevića ističe 2021. godine, te da će on ostati na sadašnjoj funkciji do naredne godine, jer je Arhiv institucija sa podeljenim ingerencijama Republike i lokalne samouprave - tumači sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po ovom izvoru, «nije jednostavna stvar promeniti direktora Istorijskog arhiva».

- Jedan od važnih uslova je i petogodišnje iskustvo na ovom položaju, a Manasijević će do kraja isteka mandata i taj uslov ispuniti. Na drugoj strani, u Arhivu u Vranju radi troje savetnika republičkog ranga, deo njih ima pet godina iskustva na direktorskoj funkciji, ali je pitanje da li će konkurisati da budu direktori, budući da savetnici njihovog ranga imaju bolji koeficijent za platu od direktora - hipotetičan je sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik InfoVranjskih na kraju primećuje «da u postupku izbora direktora Arhiva i Republika ima značajan udeo».

- Bez njihove saglasnosti, nema imenovanja direktora, a ako sadašnji direktor 2021. godine ispunjava i uslov radnog iskustva, to ne verujem u promenu na čelu Istorijskog arhiva u Vranju, pa zato odbacujem sve spekulacije o smeni Manasijevića i novom kandidatu bez potrebnog radnog iskustva - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Osnivac imenuje i razresava direktora ustanove, a javni konkurs raspisuje i sprovodi Upravni odbor Ustanove.
Bavite se Arhivom kao da je to najvaznija Ustanova u gradu. Sta je sa ostalim javnim preduzecima i Ustanovama, koji imaju budzete od milijardu dinara, pa sa vecnicima, pomocnicima, rukovodstvom Skupstine grada koja ce za nedelju dana?! Arhiv vise nikome nije zanimljiv, osim knjiskim moljcima.

Najnovije vesti

ZutoCvece