Preminuo patrijarh Irinej

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej preminuo je u 90. godini u Beogradu od posledica infekcije virusom korona.

Pokojni patrijarh je od 1975. godine bio episkop niški, a u januaru 2010. godine izabran je za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog posle smrti patrijarha Pavla.

Patrijarh Irinej je veliku pažnju poklanjao položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, očuvanju verske baštine srpskog naroda na tom prostoru, a posebno je sa pažnjom pratio zbivanja u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o slobodi veroispovesti od strane tadašnje vlasti predvođene Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića.

Deceniju na tronu SPC patrijarha Irineja obeležila je njegova prevelika bliskost sa aktuelnim vlastima u Srbiji od 2012. godine, kada nije skrivao svoju naklonost Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću, što su mu zamerali pripadnici opozicije, deo vernika, ali i deo crkvenog klera.

NIV

Komentari

Ovo na slici je Zuja. Ljubi ruku patrijarhu. Ovo ni BOG ne bi poverovao da nije slike. Zbog podrške režimu u uništavanju Srbije i predaji KiM patrijarhu neće biti ni laka zemlja, ni počivanje u miru. Biće brzo zaboravljen.

Kakav zuja kad sa te slike nikog nije ni znao patrijarh..

Ovaj Patrijarh je dosta i poživeo kad mu Zuja cunuo ruku, kome taj se približi odmah ga neka boljka otrsi, polubi ruku Patrijarhu ovaj se preseli kod Boga, celiva ruku Anticu, ovaj se preseli u opoziciju, sad nek se razmišljaju Boske, Bulatović i Gonzice, da li će kod Boga na ispovest ili opoziciju, treće nema kad te Zuja cune. A, pogledajte sa kim je Patrijarh okružen, Zuba prevarant, Buda komunista, Jova preletačević i Stojančić, masončina, Patrijarh nije imo šanse ni na rešeno, živog su ga saranili u Vranje, Tu je i Pahomić

Greška što nije do temelja očistio SPC od pedofilije!!!

Sprecio ga vucic

Najnovije vesti

ZutoCvece