Predsednik Albanije obećao pomoć Preševu

Predsednik Albanije Ilir Meta obećao je pomoć te države razvoju Preševa u razgovoru sa gradonačelnicom te južnosrpske opštine Arditom Sinani, javio je albanski TV kanal Top chanell, a prenosi portal Titulli.com.

Meta je u tom razgovoru istakao da je Albaniji vrlo važna saradnja sa opštinama juga Srbije gde su Albanci u većini i u tom smislu realizacija zajedničkih projekata u oblasti kulture, obrazovanja, sporta, a psoebjo u pogledu privrednog razvoja Preševa.

Meta je naglasio da je za Albance na jugu Srbije vrlo važna integracija na svim nivoima državne i opštinske administracije, s ciljem garantovanja njihovih ljudskih i manjinskih prava.

Predsednik Meta sastao se i sa ministrom za strana ulaganja Republike Makedonije Ramizom Merkom, koji je u zvaničnoj radnoj poseti Tirani.

Meta: Rešenje problema Albanaca na jugu u saradnji sa srpskim institucijama

Albanski šef države ocenio je ocenio pozitivnim pristup i interesovanje nove makedonske vlade ka unapređenju političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

I.V.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece