Prazne pretnje naprednjačke Skupštine

Goran Đoša Đorđević, direktor „Vodovoda“ objasnio je odbornicima većine, kojih u Skupštini Vranja ima 65 ona 65 mesta, da njegova firma, kako on očigledno i misli i govori, posluje odlično, te da ne treba obraćati pažnju na neke, kako je rekao, bulevarske sajtove, koji dokazuju suprotno.

On je naglasio da sada (neodređen pojam, koji se može odnositi i na danas i na ovu godinu i na ovu decenije, u zavisnosti šta se podrazumeva pod „tada“) velika preduzeća izmiruju dugove za vodu, navodeći primer „Simpa“.

Ostaje nejasno zašto onda, pri tolike miline, Đorđević, koji je već pet godina direktor „Vodovoda“, nema hrabrosti da da intevju nekom od novinara, u kome bi uživo odgovarao na pitanja javnosti.

Eto, primera radi, ako bi imao hrabrosti, i ako je sve zaista u redu u firmi na čijem je čelu, kako tvrdi, zašto da u podkastu Info Vranjskih uživo građanima ne objasni koliko je on to dobar?

Od čega ga je strah?

Čisto da potvrdi da nije sve kao što Đorđević i misli i priča na skupštini, šef odborničke grupe SNS-a Goran Nikolić, direktor vranjske Elektrodistribucije, indirektno je pripretio «Jumku» da izmiruje svoje velike obaveze prema ovom javnom preduzeću republičkog značaja.

Pa sad, redovno izmiruju ili neredovno izmiruju, trebali su da se dogovore pre izlaska u javnost.

Nikolić je otvoreno rekao da privredna preduzeća moraju da plaćaju svoje obaveze prema javnim preduzećima, a Đorđević da uredno plaćaju.

Ili šta, plaćaju vodu ali ne i struju?

- Sve velike dužnike ne svrstavam u isti koš, evo, «Simpo» nakon usvajanja UPPR (Unared pripremljeni plan reorganizacije? redovno izmiruje svoje obaveze, ali imamo druge velike firme koje su uz pomoć države konsolidovale svoj rad, strateški su značajne za ovaj deo države Srbije, ali obaveze prema JP moraju da izmiruju - upozoravajuće je poručio «Jumku» Nikolić, jer ova fabrika duguje Elektrodistribuciji za utrošenu struju 700 miliona dinara.

Mogao bi Nikolić, kad bi smeo, o ovome takođe uživo da odgovori na pitanja građana u podkastu Info Vranjskiih.

Ali, i on je pet godina na čelu važne državne firme, a ćuti kao zaliven.

Šteta, mogao bi da objasni kako je zaposlio ženu, šuraka, komšije, i kakav mu je odnos sa komšijama, mogao bi da objasni zašto je Distribucija sigurna kuća za naprednjake i slično.

Đorđević bi takođe mogao da objasni odakle mu novi džip, kako ima problema sa otplatom kredita prem KWF banci, zašto zapošljava tolike ljude, kako su neka deca umesto neke druge dece otišla u Rusiju, zašto je napravio parking pored Gimnazije i slično.

Ali, neće oni da govore, javno.

Tajno je to društvo, jer nešto kriju.

Naravno, tako je to je u društvu koje su stvorili, i čak je poželjno, jer su svi isti.

Ali, u nekoj drugoj stvarnosti, neće ići baš tako.

Pitanje je, znaju li oni u svom pijanstvu vlasti, da sledeća svarnost za njih neumitno dolazi?

SSB – S. Kostić

Komentari

DJOSA JUCE SAMO STO NIJE POLJUBIO NOGE GONZIJU. TOLIKO LJIGAVSTINE OD JEDNOG SELSKOG DUSEBRIZNIKA NISAM VIDEO. NEMA NI OCI, NI KARAKTER, NI STID....LJUBIS SKUTE JER SU TI SVI OKRENULI LEDJA POLITICKI DILETANTU. VRATI SE U VLASE DA NE BRUKAS VISE SEBE .

Doša može uve nebuloze da prodaje samo onim fikusima koji sede u skupstinskoj sali. Prica samo o prihodima a ne prica o rashodima koliki su ,koliki su dugovi.prema dobavljacima,koliki su dugovi prema KFW banci. Tek kada se uporede prihodi i rashodi moze se govoriti o uspehu preduzeca. Zasto krije da ne placa kredite radnicima na osnovu administritivnih zabrana a plate daje radnicima daje tako sto unapred od grada naplacuje radove koje najverovatnije nikada nece uraditi.
Njegova uspesnodt ce se videti kada Tuzioc i tuzilastvo angazuju prave ekonomiste a onda ce verovatno u zabeli pokazivati svoje znanje a taj trenutak nije daleko najduza 1.5 godina

JEDAN JE SVETI SRPSKI PATRIJAH PAVLE !

OSTAVITE YUMCO I SIMPO SIROTINJA TREBA DA JEDE NESTO. POGOTOVO KIKA I DJOJ STO SU NE NAKRALI I NAJELI

Ostavite ovo "VELIKO PREDUZECE" Može se organizovati nagradna igra (bez fiskalnih racuna) koliko dnevno prihoduje ulaz izlaz iz 1 u1 ?? I SVI DOBIJAJU 100'/,

Morava ŠARENA više puta nego sto "mora"grejanje do moganje (energenti PERPETUM MOBILE) BAZEN PUN . Ostaje secanje na ZIMSKU OLIMPIJADU Sarajevo1984 .... Ko to placa?

Djoša je primer jednog prevrtljivca jedne pijane lenjstine! Ko vodi grad! Da li je moguće da imamo tako los izbor ljudi! To je prosto neverovatno !

Odakle mu novi džip i još štošta mora da objasni, a to što zapošljava mlade ljude svaka mu čast. Pa i oni moraju nekada da počnu da rade i da zarađuju pa bilo čiji da su i iz bilo koje partije da su!!!

Najnovije vesti

ZutoCvece