POTPUNA PROPAST: Simpov DNEVNI GUBITAK prelazi 35.000 EVRA!

Kompanija „Simpo“ održala je 27. juna 2019. godine redovnu sednicu skupštine firme, o čemu postoji i javnobeležnički zapis, na kojoj su izneti zaista frapantni podaci o poslovanju ovog preduzeća.

Predsednik skupštine Blagoje Stošić dao je reč, posle početnih tačaka dnevnog reda koje su takođe zanimljive, ali ostaju za neki naredni put, finansijskom rukovodiocu Cvetku Aleksiću.

Ovaj je pak izneo podatke o poslovanju „Simpa“ u 2018. godini, po kojima je plan maloprodaje izvršen sa 65 odsto, velikoprodaje sa 59 odsto, izvoza 64,9 odsto, proizvodnje oko 70 odsto, „što predstavlja oko 71,2 odsto ostvarenja poslovnog plana“.

Sad, ostaje nejasno kako četiri cifre, sve ispod 70, u proseku daju cifru veću od 71, ali, to je, verovatno, poslovna tajna.

Ukupni prihodi „Simpa“ u prošloj godini bili su 2,16 milijardi, a rashodi 3,75 milijardi, što daje poslovni gubitak od čak 1,59 milijardi dinara!

Za neupućene, to je 12,5 miliona evra, ili 35.000 evra dnevno ako „Simpo“ radi svaki dan!

Dakle, da bi napravila prihod od 2,16 milijardi, firma mora da napravi gubitak od 1.59 milijardi dinara, i to uz troškove od 3,75 milijardi!

Verovatno ovako nešto i postoji negde na svetu, ali, za sada takav slučaj nije i zvanično zabeležen u istoriji moderne ekonomije.

Kao razlog ovakve situacije Aleksić je naveo činjenicu da je „Simpo“ od 2017. godine u reorganizaciji.

Prema navodima iz javnobeležničkog zapisa, u Konsolidovanom finansijskom izveštaju „Simpo“ je prikazao prihode od 6,6 milijardi, a rashode od 7,4 milijarde, dakle gubitak od 800.000.000 dinara.

Na fiinansijske rezultate (to su one prve cifre) nezavisni revizor „“Krestoi revizija“ dao je pozitivno mišljenje, dok je njegovo mišljenje o Konsolidovanom izveštaju (ove druge cifre) bilo uzdržano.

Na sednici je govorio i direktor Slađan Disić, koji je objasnio da „Simpo“ i dalje guše stare obaveze, sada tačno utvrđene UPPR-om, ali i „negativna kampanja koja se u delu javnosti vodi protiv ove firme“.

Na kraju, Skupština je jednoglasno, dakle sa oko 4,4 miliona akcija, usvojila finansijski izveštaj „Simpa“ za 2018. godinu.

Naravno, „Simpo“ je na skupštini promenuo i revizorsku kuću, izabravši sada svoje stare partnere, „Euroaudit“.

Najzanimljivije na kraju: rasprava o firmi koja beleži tragične godišnje gubitke i svako poslovanje na taj način čini besmislenim, trajalo je samo 50 minuta.

Znaju ljudi, valjda, koliko je sati.

SSB

PRISUTNICI

Na sednici su, pored predstavnika Kompanije, učestvovali i punomoćnici, većnik Bojan Kostić u ime Grada Vranja sa 1,26 miliona akcija, Darko Janković ispred NSZ sa 198.700 akcija, Srđan Dekić ispred fonda PIO sa 153.000 akcija, Nenad Krstić ispred Trgovišta sa 31.000 akcija, ispred malih akcionara Jovanka Đorđević i Mira Dimitrijević sa po 38.000 akcija, predstavnik Srbije Zoran Tadić sa oko dva miliona akcija i Sanja Radojević Škodić kao predstavnik RFZO sa oko 700.000 akcija.

Komentari

Disicevi to jest simpovi kadrovi vode grad pa nije ni cudo sto uspesno posluju kao simpo

Nije problem u kadrovima već u vrhu Simpa
Preduzeće vodi ona direktno u propast
On nikom ne dozvoljava da radi u okviru svojih službi jer o svemu odlučuje on kako Kaze ona
On i ona nabavljaju a mi smo kao paravan za njihove promašaje i njihovo neznanje

Katanac

IKEA раскинула сарадњу са Симпом због неисправних и неквалитетних механизама за гарнитуре,које Дисић упорно купује од фирме из Дервенте,чији је власник Драгумир Томић,главни уништитељ Симпа и привреде Врања. Све што је могао предао је и продао својој фамилији у бесцење.Радници раде за 20000 дин.,а неспособни директори од 300000-700000 динара месечно.Снс говеда селска.

Najnovije vesti

ZutoCvece